donderdag 22 september 2016

Nog te lezen: 'Maan en zon', geschreven door Stefan Brijs

'Hier Max... hier is het misgegaan. Op het eiland. Na nos bunita Kòrsou.'

Maan en zon

Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed. 

Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max. 

Tegen de achtergrond van een gemeenschap die gevangen is tussen traditie en vernieuwing, tussen vroeger en nu, is Maan en zon een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog - een verhaal over vaders en zonen en de ziel van een eiland

De auteur:
(foto:  Annaleen Louwes)

Stefan Brijs (1969) debuteerde in 1997 met de magisch-realistische roman De verwording en werd meteen onthaald als nieuwe belofte van de Vlaamse letteren. 
Hierna volgden, naast een aantal essays, de roman Arend (2000), over de groeipijnen van een verwaarloosde jongen; de kerstnovelle Twee levens (2001), en zijn grote doorbraak De engelenmaker (2005), over wetenschap en geloof.
Van deze laatste titel zijn de vertaalrechten verkocht aan vijftien landen. De roman werd bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs en genomineerd voor zowel de Libris als de AKO Literatuurprijs.
In 2011 verscheen Post voor mevrouw Bromley, een verhaal over ouders en kinderen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog: 'a great British epic over de oorlog maar dan in het Nederlands' (Knack). Er werden meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. 

Stefan Brijs heeft ook een eigen website.

Bekijk hier de mooie boektrailer van Maan en zon.

Maan en zon is verkrijgbaar via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Maan en zon
Auteur: Stefan Brijs
Genre: roman
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, tweede druk september 2015
ISBN: 978 90 25446 16 1
NUR: 301

In november 2016 wordt een nieuwe uitgave verwacht van Maan en zon.
ISBN: 978 90 25449 62 9 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.