donderdag 25 mei 2017

'De galerijflat', geschreven door Francesco Recami

Italiaanse thriller

De galerijflat

Boekgegevens:
Titel: De galerijflat
Auteur: Francesco Recami
Genre: Italiaanse thriller
Uitgave: paperback, 198 pagina's (exclusief index)
Uitgever: Serena Libri, oktober 2016
ISBN: 978 90 76270 92 0
NUR: 331; detective
Oorspronkelijke titel: La casa di ringhiera
Vertaald door: Rianne Aarts

Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes.

Met z’n allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis.
Te midden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere auto’s.


Het verhaal en mijn mening:
Dit is mijn eerste kennismaking met het werk van Francesco Recami en ik heb er werkelijk van genoten!
Het boek beschrijft de belevenissen van de bewoners van een galerijflat in Milaan. Je leest over wat ze gedurende zes dagen meemaken; van dinsdag 9 december tot en met zondag 14 december. Een kleine gebeurtenis zet een en ander in gang, maar de manier waarop het verhaal eindigt had ik niet kunnen voorzien!

Het verhaal begint op een langzaamaan-dan-breekt-het-lijntje-niet manier; hierdoor krijg je meteen het gevoel dat je in het mediterrane Milaan meekijkt naar het wel en wee van de personages, die in dit gedeelte van het boek uitgebreid aan je voor worden gesteld. Ook de omgeving waarin alles zich afspeelt is goed beschreven, waarvoor dank.
Mede door deze degelijke beschrijvingen ben je in staat om werkelijk te kunnen genieten van dit verhaal.

Hier wordt een heel klein wereldje beschreven in de vorm van een galerijflat waar alles gebeurt wat ook in de werkelijke wereld gebeurt; van liefde tot haat, van verlies en diefstal, van verlangen en afkeer. Het is een wereldje van tegenstellingen, met Amadeo Consonni in de hoofdrol.

'De avond was, zoals de afgelopen dagen, zijn aandacht gericht op de zaak die de nieuwsgierigheid van minstens de hele regio maar ook daarbuiten prikkelde, die van de Sfinx van Lentate sul Seveso. Een verschrikkelijke en sensationele zaak, waarover rechercheurs, ervaren criminologen en de gehele publieke opinie momenteel in het duister tastten.'

'De galerijflat' is een spannende misdaadroman met hilarische momenten, waarin de spanning opgevoerd wordt. Deze spanning blijft daarna aanwezig tot het eind. Een einde dat me een gevoel van genoegdoening gaf. Niet alles is afgesloten, maar in dit geval vind ik dat niet erg.

Ik kijk zeker uit naar het volgende boek van Francesco Recami; 'Lijken in de kast', dat in oktober 2017 verwacht wordt!

De auteur:
(foto: Serena Libri)

Francesco Recami (Florence, 1956) is begonnen als auteur van berggidsen en jongensboeken. Pas rond zijn vijftigste begint hij met het schrijven van romans, die met veel bewondering worden ontvangen en waarvoor hij o.a. de Premio Scrittore Toscano krijgt. La casa di ringhiera verscheen in 2011 en beleeft in Italië inmiddels zijn 17e druk.

De galerijflat koopt u via uw lokale boekhandel of via:

2 opmerkingen:

  1. Mieke, dank voor je recensie. Lijkt mij heel spannend en ook leuk te lezen! Op mijn lijstje...😀

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.