zaterdag 20 mei 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'AZUL Missie red de haai', geschreven door Lian Kandelaar

Bescherm de haaien! Van ieder verkocht boek gaat € 1,= naar het Wereld Natuur Fonds

AZUL Missie red de haai

Boekgegevens:
Titel: AZUL Missie red de haai
Auteur: Lian Kandelaar
Genre: kinderboek, fictie 7 – 9 jaar
Uitgave: paperback met illustraties, 84 pagina's
Uitgever: KNNV Uitgeverij, 11 mei 2017
ISBN: 978 90 50116 19 0
NUR: 282
Illustraties: Lian Kandelaar, Hanna Haring


"Hij voelt de haai tegenstribbelen. Het is nog maar een kleintje. Niet eens een meter. Rico probeert naar het wateroppervlak te zwemmen. Hij heeft bijna geen lucht meer. Nog even, denkt hij, maar zijn benen worden zwaar..."

Rico woont in een prachtig natuurgebied. Zijn ouders doen onderzoek naar haaien en zijn zusje vindt alles geweldig. Er is één probleem. Hij is bang, heel bang voor haaien. De redding van Azul verandert zijn leven.

"Haaien zwemmen eigenlijk niet, maar ze glijden sierlijk en krachtig door het water. Als ik tijdens het duiken die machtige haaien om me heen zie, voel ik me even heel nietig en vol verwondering."
 - Carol Phua, Natuurbeschermer en haaienexpert - Wereld Natuur Fonds

Spannend leesboek voor kinderen met weetjes over 10 verschillende soorten haaien.

Tags: zee, oceaan, vissen, haaien, kinderen, natuur, kinderboeken, leesboeken, natuurboeken voor kinderen, dierenbescherming, dierenverhalen, dierenboeken, wilde dieren, wildernis, wildlife, diergedrag.

De auteur:
(foto: aangeleverd door Marjolein Smit)

Lian Kandelaar (2005) wil met haar boeken andere mensen inspireren om zich in te zetten voor de natuur. Op tienjarige leeftijd schreef ze haar debuut Missie red de dieren. Het geld dat ze daarmee verdient, doneert ze aan het Wereld Natuur Fonds. 
AZUL Missie red de haai schreef Lian voor de actie Haai Alarm. 
Lian was live te gast bij tv programma NPO-zapp voor de WNF-actie “Haai Alarm” - Op zaterdag 13 mei om 09.45 uur was Lian met haar nieuwe boek 'AZUL - Missie red de haai' aanwezig tijdens de live uitzending van Zapp Your Planet op NPO Zapp, voor de actie Haai Alarm.
Zondag 21 mei vindt de uitreiking plaats van de Hotze de Roosprijs 2017, waar ze met haar boek Missie red de dieren een van de finalisten is. Kijk mee op de Facebookpagina van 'Missie red de dieren'.

Op deze video op youtube.com vertelt Lian over het tot stand komen van haar boek; het enthousiasme spat er vanaf!

BESCHERM DE HAAIEN!
Van ieder verkocht boek gaat € 1,- naar het Wereld Natuur Fonds.


AZUL Missie red de haai werd mede mogelijk gemaakt door het project Save Our Sharks van de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging en de Dutch Caribbean Nature Alliance

AZUL Missie red de haai koopt u via uw lokale boekhandel of bij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.