woensdag 3 mei 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Merelande', geschreven door Gilbert KeyzerMerelande

Boekgegevens:
Titel: Merelande
Auteur: Gilbert Keyzer
Genre: roman
Uitgave: paperback, 376 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Boekscout, april 2017
ISBN: 978 94 02235 48 7

Het verhaal:
'Merelande' is een roman die zich afspeelt in een sterk op Almere lijkende stad. In het eerste deel verhuist een Amsterdams gezin eind 1985 naar Merelande. Zij ervaren de eenzaamheid van een nieuw bestaan. In het tweede deel worden de gevolgen van de reorganisatie bij een zorggroep beschreven. Het derde deel gaat over de strijd tussen campingeigenaren en de gemeente. Drama, humor en de Floriade spelen een rol in dit verhaal. Het vierde deel is het verhaal van het ontstaan van een merkwaardig
Multicentrum. In het vijfde deel stijgt de spanning tot een hoogtepunt.

De auteur:

Na een carrière in de zorg en het onderwijs begon Gilbert Keyzer in 2013 met schrijven. Eind 2015 debuteerde hij met de roman 'Albert en de doden'. Kort daarop kwam het vervolg, 'De kunst van het slapen'. In November 2016 kwam zijn roman 'De ezels van Menousos' uit.

Naast zijn boeken schrijft Gilbert gedichten, verhalen en artikelen. Voor zijn nieuwste roman 'Merelande' haalde hij inspiratie uit zijn woonplaats Almere. Hoewel het verhaal een biografisch karakter heeft, is de fantasie ook volop aanwezig.

'Merelande' koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.