zondag 28 mei 2017

'Nevelvrouw', geschreven door Linda Wormhoudt

Dit is waar ik eindig. Dit is waar ik begin.

Nevelvrouw
Boekgegevens:
Titel: Nevelvrouw
Kind van de wegen - deel 3
Auteur: Linda Wormhoudt
Genre: spiritualiteit
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: A3 boeken, 2016
ISBN: 978 94 91557 29 3
NUR: 728

“Ga naar IJsland en zoek de rivier die naar boven stroomt.” 
Deze boodschap kreeg zij steeds weer in haar dromen. Waarom IJsland? Welke rivier? Wie fluistert haar deze opdracht in?

‘Nevelvrouw’ is een spirituele roman over trouw en verraad, over vergeten volkeren, Reuzen, Trollen en Alfen. Over dood en leven, over chaos en orde. En over de goden Odin en Loki, ooit bloedbroeders, nu onbroeders. Wat heeft Hella, de godin van het dodenrijk, voor met die zoekende vrouw uit de Lage Landen? Waarom wil de Nevelvrouw haar kennis over het dodenwiel, de schaduw van het levenswiel aan haar overdragen? Welke rol spelen de verloren runen, de magische symbolen van alle stammen, nu hervonden en net zo krachtig als toen?

Deel 1 van de serie ‘Kind van de wegen’ speelt zich af in Koerdistan en deel 2, ‘Beschermheer’, in Lapland. 
Deel 3, ‘Nevelvrouw’, speelt zich voornamelijk af in IJsland en Groenland. Alle delen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. Het sjamanistische pad dat Linda Wormhoudt al meer dan twintig jaar als volgster van Odin loopt, kent vele waarheden en meerdere werelden.
Elk boek kan heel goed op zichzelf gelezen worden en is een afgerond geheel.


Mijn mening:
Hella is de doodsgodin, de hoedster van het dodenrijk. Het is een heel geruststellende gedachte dat ze geen beul is, maar dat in haar dodenrijk iedereen terug krijgt wat hij of zij tijdens het dagelijkse aardse leven anderen heeft aangedaan. Het ligt dus bij jezelf hoe je verder gaat. 
Dit lijkt erg op Karma.

In 'Nevelvrouw' lees je over de reis die Linda Wormhoudt gemaakt heeft en nog steeds maakt, net zoals wijzelf. Wij zijn ons meestal niet zo bewust waar we op dit moment staan in het leven en waar we naartoe gaan. Ook zitten we vaak vast in een begin en een einde, terwijl de auteur in dit boek heeft laten zien dat ook de dood geen einde is voor het leven, maar dat het leven doorloopt. Niet op de manier die je kent, maar het wiel draait verder.

Door het neerschrijven van de achttien sagen geeft de auteur de lezer de kans om haar op haar reis te begeleiden die haar gevormd heeft tot wat ze nu is; een deler van haar ervaringen ten gunste van iedereen die haar verhaal wil lezen en daarmee hun kennis willen vergroten. Een geschenk!

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven. Ook de cursief gedrukte hoofdstukjes waarin je meeleest over een van de runen, Hella of Loki zijn in de ik-vorm, zodat je ook hun waarneming en hun plaats in dit verhaal kunt volgen. Het zijn de rode draden in dit boek.

Voorafgaand aan de sagen vind je steeds een stukje achtergrondinformatie over hetgeen je op de volgende bladzijde te lezen krijgt. Soms gaat het over de locatie, een andere keer over personen of volkeren. Dit is zonder meer een waardevolle aanvulling die ook een draad spint tussen informatie en magie.

Wat een grote indruk bij mij achterliet was de bevestiging dat al sinds jaar en dag alles en iedereen op de een of andere manier met elkaar verbonden is. We zijn verbonden door een draad uit een web, dat gemaakt is voor en door ons allemaal, de levenden en doden. Bovendien hoef je jezelf niet te generen voor het feit dat je 'anders' bent. Zo hoort het te zijn!

De auteur:

Linda Wormhoudt (1966) interesseert zich van jongs af aan voor het spirituele. Als tiener kwam ze in aanraking met hekserij. Als solitaire heks bekwaamde ze zich in de tarotkaarten en andere orakels. Ze werd lid van een internationale groep heksen, die zich vooral bezig hield met de Scandinavische tradities. Toen ze door haar buitenlandse partner het traditionele sjamanisme ontdekte, wist ze dat ze haar spirituele pad had gevonden. In de bergen van Koerdistan deed ze haar eerste rituelen voor anderen.
(bron: A3 boeken)
Lees meer over Linda op haar website Soulritual.

Nevelvrouw koopt u via uw lokale boekhandel of via:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.