zondag 14 mei 2017

Nog te lezen: 'Weekendje weg', geschreven door José van Winden

'You can kid the world, but not your sister' - Charlotte Gray

Weekendje weg

Boekgegevens:
Titel: Weekendje weg 
Auteur: José van Winden
Genre: roman
Uitgave: paperback, 269 pagina's
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2017
Project: BOEK10
ISBN: 978 94 92115 26 3
NUR: 301

De zussen Sylvia, Iris, Els, Karin en Tara leiden ieder hun eigen leven met partners, kinderen en een carrière. Een keer per jaar gaan ze een weekend samen weg. Gezellig, vrouwen onder elkaar, zonder de tussenkomst van anderen. Een moment om even bij te tanken.

Dit weekend is alles anders. Iedere zus draagt een geheim met haar mee, dat ze met man en macht probeert te verbergen voor de anderen. Maar hoe doe je dat, als je drie dagen in een boerderijtje op elkaars lip zit? Ziekte, overspel, zwangerschap, schulden; het blijkt een explosieve mix die zorgt voor een geweldige uitbarsting op zondagmiddag. 

Hoe overleven ze dit weekend en kunnen ze elkaar daarna nog recht in de ogen kijken?

Weekendje Weg is een herkenbaar verhaal voor iedereen die zussen of vriendinnen heeft en om ze geeft. 

De auteur:
(foto door Jeroen Mies Fotografie)

José van Winden wordt op 19 september 1970 in Kethel-Schiedam geboren als zesde kind en vijfde dochter. Als ze tien jaar oud is, verschijnt een verhaal van haar in de Taptoe. 
Ze wil dan al schrijfster worden, maar gaat na haar studie Engels aan het werk als secretaresse en communicatieprofessional. 
Pas na afronding van de vakopleiding scenarioschrijven bij de Scriptschool in 2008 durft ze haar droom te volgen. Sindsdien schrijft ze als zelfstandig tekstschrijver zowel zakelijke teksten als fictie in allerlei vormen. Haar werk kenmerkt zich door herkenbare personages, pittige dialogen en scherpe observaties. 
Weekendje weg is haar debuutroman.
Neem ook een kijkje op haar website.

Weekendje weg koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.