donderdag 4 mei 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Een gat in de golven', geschreven door Frank HeineEen gat in de golven

Boekgegevens:
Titel: Een gat in de golven
Auteur: Frank Heine
Genre: roman
Uitgave: paperback, 296 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt BV, maart 2017
ISBN: 978 94 63381 73 4
NUR: 300
De illustratie van de omslag is van Pim Leefsma

Een gat in de golven vertelt het verhaal van het leven van Erik, die pas langzaam maar zeker ontdekt dat een gebeurtenis uit zijn jeugd – de verdrinking van een vriendin tijdens een zeiltocht – op een onheilspellende manier invloed heeft op zijn leven. Dat brengt hem in zijn laatste jaren tot een uitzichtloos bestaan aan boord van een afgedankte kotter in een afgelegen plezierhaven.

Als bij toeval maakt hij twee vrienden, Floor en Truffel. Wanneer zij elkaars verhaal hebben verteld wordt duidelijk dat hun besluit om met een vage bestemming de zee op te gaan eerder voortkomt uit een onbestemd zoeken naar iets anders, dan uit een gezonde zucht naar avontuur. 

Heine heeft zijn verhaal in een parallelle vorm gegoten: het verloop van Eriks leven en diens pseudo-schippersbestaan worden naast elkaar verteld.

De auteur:
(foto: Twitter)

Frank Heine (1945) schrijft gedichten en korte verhalen. 
Hij heeft gewerkt in de cultuur als zakelijk leider Nederlands blazers ensemble, theater directeur Veendam, directeur Ned. Centrum voor Amateurtheater in Amersfoort, directeur van muziekscholen in Zutphen, Winterswijk en Leusden.
Hij publiceerde eerder 'Meisterstück' en 'Hemelzangen'. ‘Een gat in de golven’ is zijn derde roman.
Frank Heine woont in Amersfoort.

Een gat in de golven koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.