donderdag 17 mei 2018

Een Eyewitness thriller: 'Bloedband', geschreven door Wim HendrikseBloedband

Boekgegevens
Titel: Bloedband
Auteur: Wim Hendrikse
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij ASPEKT, mei 2018
ISBN: 978 94 63383 95 0
NUR: 332

Ellis Koster, een spichtig, blond meisje wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, precies voor de neus van de Terneuzense detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, een rechercheur van de afdeling Zeden. Ze vissen het meisje uit het water en nemen haar mee naar Joops vader, Richard Hamelink, de hoogbejaarde computer whizzkid van detectivebureau Eyewitness, gevestigd in een seniorenwoning in Hoek.

De vader van Ellis Koster regelde de beveiliging van Club 69. Twee jaar geleden is hij vermoord en de dader loopt nog steeds vrij rond. Sinds die tijd wordt Ellis geplaagd door dromen over een man met een zwarte leren kap. Ze is er zeker van dat de man echt bestaat en ze beweert dat hij te herkennen is aan een bijzondere tattoo in zijn hals.

Ze openen de jacht op haar kwelgeest en Joop Hamelink belandt in een duistere wereld, waar een mensenleven weinig waarde heeft. Mannen lijken vrouwen te behandelen als voetveeg en alles schijnt te draaien om chantage en dominantie. Wie heeft wie in zijn macht?
(bron: ASPEKT)

De auteur:
(foto © Camile Schelstraete)

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Axel, Zeeland. 
Hij publiceerde sinds 2005 zes boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. In 2008 publiceerde hij de bestseller David Bowie. Een ster die op aarde viel.

Projecten lopen vaak door elkaar heen en momenteel werkt de veelzijdige schrijver aan de biografie van een missiezuster en komische roman. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

Bloedband is het tweede deel in de Eyewitness-serie. Eerder verscheen bij ASPEKT in deze serie: Familiegeheimen. 
De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Elk deel is een afgerond verhaal.

De pers over de Eyewitness thriller ‘Familigeheimen’

‘Een bloedstollend boek’ – BN / De Stem
‘Doorgaan met die roerende vader-zoon-combinatie’ – Vrij Nederland
‘Uitermate boeiend, mysterieus en spannend’ – Sonja leest & schrijft

Bloedband koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgever ASPEKT voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.