woensdag 16 mei 2018

Ik las: 'Ondenkbaar', geschreven door Bianca NederlofOndenkbaar

Boekgegevens
Titel: Ondenkbaar
Auteur: Bianca Nederlof
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 266 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, 14 april 2018
ISBN: 978 94 91875 51 9
ISBN: 978 94 91875 53 3 (eBook)

Uitgeverij LetterRijn stuurde me een exemplaar toe van ‘Ondenkbaar’ met het verzoek deze thriller van Bianca Nederlof te lezen en te recenseren.
Dat heb ik graag gedaan.

Samenvatting en mijn mening
Amsterdam Pride, hartje zomer.
Wat op de ochtend van 6 augustus nog een heerlijke dag belooft te worden, draait uit op een nachtmerrie.

Ralf en zijn vriend Janiek willen van de opgetogen sfeer tijdens de Pride genieten maar wat volgt is niet het witbiertje waar ze naar uitkeken na de treinreis, maar drie aanslagen met zesentwintig doden en tientallen gewonden. Janiek is een van hen. Het leven zal voor Ralf nooit meer hetzelfde zijn. Janiek was niet zomaar een vriendje, dit was ├ęcht.

Het verhaal gaat zes maanden na de aanslag met als datum 1 februari verder met Evelien.  Haar verhaallijn wordt afgewisseld met de verhaallijn van Ralf, met terugblikken naar wat eerder gebeurde, gezien door de ogen van Lieke door middel van haar dagboek. Voor de lezer is het prettig dat er een datum  boven ieder hoofdstuk staat, vergezeld van de naam van degene door wiens ogen we op dat moment mee mogen kijken naar wat gebeurt of gebeurde.

Evelien probeert de band aan te halen met haar tweelingbroer Eric, waarvan ze het idee heeft dat hij zichzelf niet meer is na de aanslagen. Onder de slachtoffers tijdens de aanslagen waren vrienden van Eric en hij neemt het Evelien kwalijk dat zij zich er niet meer bij betrokken toont.
Evelien stort zich dan maar op haar werk, maar wordt lastig gevallen door een onbekend persoon die haar bedreigingen stuurt. Een nieuwe collega die als vrijwilliger bij Evelien werkt roept ook vraagtekens op. Wanneer Lieke, de nieuwe collega niet meer op komt dagen op haar werk vindt men dat raar maar zoekt er nog niets achter, totdat Evelien een krantenbericht leest.

Bianca Nederlof heeft een meeslepende thriller geschreven in lekker korte hoofdstukken. Ze heeft een prettige schrijfstijl, beeldend en zeker niet langdradig. Door de onderwerpen die verwerkt zijn in het verhaal zoals pesten, homofilie, terreuraanslagen, het gevaar van social media en bovendien de psychische invloed van de gebeurtenissen zoals ze beschreven zijn is het een heel actuele thriller.
De personages zijn goed neergezet en de spanning wordt langzaamaan opgebouwd waardoor je heerlijk doorleest naar een onverwacht einde. 

‘Uiteindelijk had hij een besluit genomen. Uit het messenblok koos hij het grootste vleesmes. Behoedzaam voelde hij aan de punt en de rand, het leek scherp genoeg. Voorzichtig prikte hij ermee in zijn vinger en een druppeltje bloed welde op. Hij voelde geen pijn.’De auteur:
(foto: auteurspagina LetterRijn)

Bianca Nederlof (Papendrecht, 22 december 1980) schrijft korte verhalen, kinderboeken en thrillers. In 2014 debuteerde ze met de thriller Ongrijpbaar. Dit boek werd genomineerd voor zowel de Schaduwprijs als de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2018 komen haar negende en tiende kinderboek uit. Ook schreef ze mee aan Schaduwreis, een unieke roman, geschreven door dertien schrijvers.
Naast auteur is Bianca zelfstandig redacteur voor zowel particulieren als uitgeverijen.
Lees meer over deze auteur op haar auteurspagina bij LetterRijn en op de website van Bianca.

Ondenkbaar koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.