zaterdag 30 juni 2018

Ik las 'De raketwedstrijd', geschreven door Anaïd Haen en Django MathijsenDe raketwedstrijd

Ik las De raketwedstrijd voor KINDERBOEKEN. Mijn recensie zal binnenkort ook daar worden gepubliceerd.

Boekgegevens
Titel: De raketwedstrijd
Auteur(s): Anaïs Haen en Django Mathijsen
Omslag: Martijn van der Linden
Genre: kinderboeken, 10-12 jaar
Uitgave: gebonden, 300 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, 2015
ISBN: 978 90 51164 45 9
ISBN: 978 90 51164 99 2
NUR: 283

Het verhaal begint met een nieuwsbericht uit 1984 over de mislukte lancering van de Traveller. Nederlands eerste astronaut, Wessel van Onderen heeft de missie moeten afbreken en wordt door NASA als held betiteld omdat door het afbreken van de missie levens van de astronauten niet in gevaar zijn gebracht. Jean Pikulet begeleidde de missie vanaf de grond. De nieuwsberichten in dit verhaal zijn tegen een grijze achtergrond afgebeeld zodat ze goed opvallen.

Sterre is twaalf jaar en haar grote wens is om astronaut te worden. Haar grote voorbeeld is Jean Pikulet en als ze hoort dat deze professor een speciale Technologie en Wetenschap Talentschool heeft opgericht, is ze vastbesloten: daar wil ze heen! Deze school wordt gebouwd in Noordwijk. Maar er moet nog wel even iets gewonnen worden! De school heeft een nationale raketwedstrijd voor basisschoolleerlingen als toelatingstest uitgeschreven en Sterre wil deze winnen, maar ze is niet de enige!

Sterre maakt op een vervelende manier kennis met haar buurman. Tijdens de voorbereidingen voor de wedstrijd gebeuren er rare dingen die ze niet kan verklaren. Het lijkt op sabotage! Maar wie is dan de saboteur?
Is het vervelende rijkeluiszoontje Floris de schuldige of is het de buurman waar ze eigenlijk helemaal niets van weet?
Als dat nog niet spannend genoeg is, ligt een verliefdheid op de loer...

De raketwedstrijd is niet alleen een lekker spannend verhaal, maar bevat ook veel informatie over ruimte(vaart) in elk hoofdstuk. Bovendien lees je hoe je zelf (veilig) een waterraket kunt bouwen.
Er is veel informatie over de ruimte en ruimtevaart. Soms lijkt dat wat veel, maar je kunt het later ook altijd nog even teruglezen. 

Toeval of niet?
Een paar dagen geleden las ik dat NASA de lancering van James Web-ruimtetelescoop uitstelt tot 30 maart 2021.
Het uitstel is het gevolg van technische problemen...

"De raketwedstrijd is een spannend verhaal om in je vakantie van te genieten. Met dit lekkere weer is het ook niet erg als je nat zou worden.
Het is genieten op alle fronten!"
Graag Gelezen


De auteur(s):
(foto: website)
Anaïs Haen (Krimpen aan de Lek) is moeder van drie kinderen, die het heerlijk vinden om naar verhalen te luisteren. 
Ze houdt van alle soorten verhalen en schrijft voor alle leeftijden. Ze heeft een lichte voorkeur voor verbeeldingsliteratuur. Ze vindt dat er niets mooiers is dan een – toekomstige – eigen wereld bedenken, maar Anaïs maakt regelmatig uitstapjes naar het hier en nu. Haar oeuvre gaat van sciencefiction, thrillers en kinderboeken tot sinterklaasvoorstellingen en muzikale fantasyfilm. 
Haar korte verhalen leverden haar bij schrijfwedstrijden veel eerste prijzen op. Jaarlijks organiseert ze dé schrijfwedstrijd voor fantasten: Fantaste.

Voor meer informatie over Anaïs kun je kijken op www.anaidhaen.nl 

(foto: website)
Django Mathijsen (Geleen) werd in 1966 geboren als zoon van beroepsmusici. Hij zat als tiener al als jazzorganist op het podium en componeert nog steeds muziek, zoals bijvoorbeeld voor Sinterklaasmusicals. Hij is ook afgestudeerd aan de TU Eindhoven en heeft tientallen jaren als wetenschapsjournalist gewerkt voor tijdschriften zoals Kijk, Panorama en Zo zit dat. Deze achtergrond verwerkt hij tegenwoordig in fantasy- en kinderverhalen.

Voor meer informatie over Django kun je kijken op www.djangomathijsen.nl of bekijk het interview met hem door Dirk Bontes over de ervaring van Django met negen jaar Fantastels.

Lees meer over Anaïd en Django op hun  auteurspagina van De Vier Windstreken

De raketwedstrijd koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.