dinsdag 19 juni 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Vloedlijn', een verhalenbundel geschreven en uitgebracht door Leen RaatsVloedlijn

Boekgegevens
Titel: Vloedlijn
Auteur: Leen Raats
Genre: verhalenbundel
Uitgave: paperback, 148 pagina’s 
ISBN: 979 08 25836 02 1

Dit boek kwam tot stand via crowfunding.

De vloedlijn of het vloedmerk geeft de lijn aan tot waar het water bij de laatste vloed reikte. Wie langs de vloedlijn wandelt, doet de mooiste ontdekkingen: zeewier, schelpen, schatten uit verre landen, afval. Alles wat we aan de zee geven, komt naar ons terug. De zee geeft en neemt. Zonder oordelen.

In de elf verhalen van deze bundel zwerven we als strandjutters langs de vloedlijn. Naast ons lopen mensen die iets verloren in de golven. Een vriend, een moeder, hun thuis, zichzelf. 

Sommigen vinden hun kostbaarste bezit terug, anderen vinden een manier om verder te gaan, ook nadat de zee hun voetsporen uitwiste.
(bron: achterflap)

De auteur:
(foto: website auteur)

Leen Raats heeft Antwerpse en Noord-Brabantse roots. Ze woon in Belgisch-Limburg, waar ze opvalt door haar tongval en grote mond. Ze schrijft proza en poëzie sinds ze een pen kan vasthouden (dat moet ergens begin jaren negentig zijn geweest).

Haar werk werd bekroond in heel wat wedstrijden en gepubliceerd in verzamelbundels en literaire tijdschriften. Ze koos er bewust voor om deze verhalenbundel in eigen beheer te maken en uit ge geven. Momenteel werkt ze alweer aan haar volgende boek.

Eerder verschenen van Leen Raats:
Spoorzoeken, poëzie, eigen beheer
Barst, flitsverhalen, Uitgeverij Liverse
Troebel, poëzie voor windstille dagen, eigen beheer
Woudapen, een natuurdoeboek voor kinderen, eigen beheer.
(bron info: Leen Raats)

Vloedlijn koopt u via uw lokale boekhandel of via

Met dank aan Leen Raats voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.