woensdag 13 juni 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Uitgebroed', geschreven door Pat Craenbroek.Uitgebroed

Boekgegevens
Titel: Uitgebroed
Auteur: Pat Craenbroek
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 330 pagina’s
Uitgever: Paris Books, juni 2018
ISBN: 978 94 92883 23 0

Lilith Van Winckel, verteerd door pijn en verdriet, besluit om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed. 

Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.

Pat Craenbroek laat haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed. Verweven met haar feitelijke kennis heeft dit geleid tot een duister, op alle fronten overtuigend verhaal.
(bron: achterflap)

De auteur:
(foto: website auteur)

Pat Craenbroek (geboren in Brussel, 1966) is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu werkt ze zowel in de klinische praktijk als in de zakenwereld. Als kind won ze opstelwedstrijden en werd ze geprezen voor haar taalgevoel. Toch koos ze voor een medische loopbaan. 
Het schrijven is echter altijd blijven kriebelen en de voorbije jaren schreef ze in haar vrije uurtjes kleine stukjes bij elkaar, gewoon omdat ze dit zo leuk vindt. Toen ze alles bij elkaar bracht is Uitgebroed ontstaan.

Neem ook een kijkje op haar website.

De winst van dit boek wordt gebruikt om het fonds van de vzw Maxx  aan te vullen. Deze vzw wordt opgericht om mensen met Smith Magenis te ondersteunen.
Het Smith Magenis syndroom komt voor bij ongeveer 1 op de 25.000 – 30.000 pasgeborenen. Lees hier verder.

Uitgebroed koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.