zaterdag 23 juni 2018

Verschijnt binnenkort, maar nu al te reserveren: 'De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden', geschreven door Jonas JonassonDe 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden

Boekgegevens
Titel: De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden
Auteur: Jonas Jonasson
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 384 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, verschijnt 3 juli 2018
ISBN: 978 90 25452 70 4

De 100-jarige man is terug. Een jaartje ouder, maar ook wijzer? 

De 100-jarige man Allan Karlsson en zijn kompaan Julius leiden een luxe, paradijselijk leven op Bali. De bodem van de koffer met geld die ze aan hun vorige strapatsen hebben overgehouden komt echter in zicht en eigenlijk vervelen ze zich maar. Een ballonvaart met voldoende flessen champagne voor de 101e verjaardag van Allan kan allicht tijdelijk voor wat spanning zorgen.

Door omstandigheden belanden ze in zee en de drenkelingen worden opgevist door een Noord-Koreaans militair schip op weg naar huis. Dat dat schip verrijkt uranium smokkelt voor Kim Jong-un weten ze op dat moment nog niet, maar Allan ontmoet vervolgens Kim Jong-un op een kritiek moment, wanneer de hele wereld, en president Trump met name, zich geprovoceerd voelt door de raketten die over de Japanse zee suizen.

In no time vormen ze het middelpunt van een diplomatieke rel waar veel leidende politieke figuren bij betrokken raken, van de Zweedse minister van Buitenlandse zaken tot Angela Merkel en Donald Trump aan toe.
(bron: achterflap)

De auteur:
(foto: © Sara Arnald)

Jonas Jonasson (1961) werkte jarenlang als journalist en mediaconsultant, voor hij ging schrijven. Zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween werd overal ter wereld een ongekend succes, en de roman is verfilmd. Hij woont op het eiland Gotland, in de Oostzee.

Eerder las ik van Jonas Jonasson Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand). Klik op de gekleurde link en lees mijn recensie.

De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het leesexemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.