donderdag 7 juni 2018

Onlangs werd ‘Ripper’ uitgebracht door Uitgeverij Rainbow bv. 'Ripper' is een spannende roman, geschreven door Isabel Allende.

Een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft...

Ripper

Boekgegevens
Titel: Ripper
Auteur: Isabel Allende
Genre: vertaalde literatuur
Uitgave: paperback, 400 pagina’s
Uitgeverij: Uitgeverij Rainbow bv, juni 2018
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Wereldbibliotheek, Amsterdam
ISBN: 978 90 41712 95 0
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Ripper
Vertaald door: Rikkie Degenaar

'Allende’s beste roman: scherp, spannend en geestig'  - de Volkskrant

De zestienjarige Amanda en haar vrienden spelen graag de online mystery game 'Ripper'. Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de Rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. 
De moordenaar blijkt dichterbij te zijn dan de spelers kunnen vermoeden. Het leven van Amanda's moeder komt op het spel te staan...

'Ripper leest dus als een Allende maar wegens het goed geconstrueerde, bloedige moordmysterie wel als een ongebruikelijke. De schrijfster slaat een brug naar een steeds breder publiek en ze heeft er duidelijk lol in.'  - NRC HANDELSBLAD
(bron info: Rainbow)

De auteur:
(foto: © Lori Barra)
Isabel Allende werd in 1942 uit Chileense ouders geboren en reisde als diplomatendochter over de hele wereld. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Momenteel woont en werkt zij in San Francisco (Verenigde Staten). Isabel Allende is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. 

Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur.
Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Lees meer over Isabel en haar werk op haar mooie website.

Ripper koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Rainbow bv voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.