zaterdag 17 november 2018

Vandaag in de schijnwerpers: Knalpot - Daan Goppel

Verhalen uit Jakarta
Knalpot

Daan Goppel vertrekt voor onbepaalde tijd naar Jakarta om te weten te komen hoe het is om in deze miljoenenstad te leven. Hij begint aan een studie Indonesisch en betrekt een kamer in een volkswijk. Jakarta toont zich een intense stad. Een plek van uitersten. Met grote verschillen in welvaart en cultuur. En waar religieuze vroomheid naast losbandigheid blijkt te kunnen bestaan. De Indonesiërs die hij spreekt leren hem de stad kennen. Ze delen hun dromen en opvattingen met hem en bieden zo een kijk in het leven in de Indonesische hoofdstad.

Knalpot neemt de lezer mee in de drukte en chaos van Jakarta. De verhalen gaan over religie, prostitutie en cultuurverschillen. Ze geven een even vrolijk als indringend beeld van het leven en overleven in deze metropool. Ze ontroeren en vermaken, wekken verbazing en lezen als een trein.

Over Knalpot:

‘Daan Goppel kijkt zonder te oordelen. Hij leeft mee, leeft zich in en toont ons een Jakarta zoals het werkelijk is: schipperend tussen regels en praktijk. Een heerlijk boek van een humaan reiziger. En leerzaam bovendien!’
-  Adriaan van Dis

(foto: Facebook Daan Goppel)

De auteur
Daan Goppel (1987) gaat geregeld op avontuur. Enige jaren geleden liftte hij van Nederland naar Suriname, waarover hij het boek Liften naar Suriname schreef.
Neem ook een kijkje op zijn website voor een overzicht van zijn volledig werk.

Over Liften naar Suriname:
‘Deze kerel maakt echt dingen mee, maar dan ook echt. Plus, hij kan schrijven!’— FHM ****
‘Prachtig verhaal!’— Dolf Jansen, VARA
(bron info: Uitgeverij Elmar)

Knalpot koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Knalpot - Verhalen uit Jakarta
Auteur: Daan Goppel
Genre: reisverhalen
Uitgave: paperback met flappen, 136 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Elmar,
Omslagontwerp: Peter van Dongen
ISBN: 9789038926759
NUR: 508

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.