zondag 4 november 2018

Vandaag in de schijnwerpers: Sexdagboek - Heleen van Royen

Voor me ligt een papieren exemplaar, gesigneerd en genummerd!


Sexdagboek

Dit is een boek over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad. Waarom het er nu pas is?

Heleen van Royen: 'Het bespreken van je seksleven is een taboe. Daar heb je het niet over. En daarom moet dit boek worden geschreven. Iemand moet het doen. Laat mij dat dan maar zijn.'

"Sexdagboek zet aan tot nadenken: ik vond het vooral interessant dat ik zoveel ging nadenken over mijn eigen seksleven en gevoelens bij seks. Zou ik bepaalde dingen wel of juist niet willen proberen en hoe zou ik in een bepaalde situatie reageren?
Doordat mijn vriend wist dat ik dit boek aan het lezen was, vroeg hij er af en toe naar. Maar zelf begon ik ook veel vaker over seks. (...) Dit boek moet je lezen! Je (seks)leven gaat er sowieso op vooruit" - Ondertussen.nl

(foto: auteurspagina Lebowski)

De auteur
Heleen van Royen wordt op 9 maart 1965 als Helena Margaretha Kroon geboren in Slotervaart, Amsterdam-West. In 1983 doet Van Royen eindexamen VWO. In 1984 wordt ze ingeloot voor de School voor de Journalistiek in Utrecht, waar ze in 1987 afstudeert.
Na haar studie werkt Van Royen bij als redacteur bij Haarlems Dagblad, als verslaggever bij Radio Noord-Holland en als freelancer bij diverse tijdschriften.

Heleen van Royen schreef de bestsellers
De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De hartsvriendin.
In totaal verkocht ze tot nu toe ruim anderhalf miljoen boeken.
In 2017 ging haar ontroerende documentaire 'Het doet zo zeer' - over de dementie van haar moeder - in première, waarover NRC Handelsblad schreef: 'Het doet zo zeer is een goede film, heel goed zelfs, als je bedenkt dat dit haar eerste is ****.'
Ze woont samen met Bart Meeldijk.

Sexdagboek koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
bol.com

Boekgegevens
Titel: Sexdagboek
Auteur: Heleen van Royen
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: Lebowski Publishers, juni 2018
ISBN: 978 90 48838 67 7
ISBN: 978 90 48838 68 4 (eBook)
NUR: 320

Voor me ligt een papieren exemplaar, gesigneerd en genummerd!

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.