vrijdag 16 november 2018

Vandaag (met inkijkexemplaar) in de schijnwerpers: Ongehoorzaam - Naomi Alderman

Ongehoorzaam

Wanneer een geliefde rabbijn overlijdt, komt diens dochter Ronit over uit New York en verheugt zich op het weerzien met vrienden uit haar jeugd in Hendon, een Londense wijk. Maar al snel wordt duidelijk dat ze haar milieu ontgroeid is. Wanneer Ronit haar jeugdvriendin Esti weer ontmoet, die een heel ander pad is ingeslagen, worden de twee vrouwen gedwongen hun verleden onder ogen te zien, evenals de moeilijke keuzes die zij afzonderlijk hebben moeten maken. 

Naomi Alderman leeft zelfs in haar studententijd in Oxford de joodse wetten na en nam pas in 2006 afstand van haar religie met de publicatie van deze prachtig geconstrueerde debuutroman Ongehoorzaam.
(bron info: atlas contact)

(foto: website auteur)

De auteur
Naomi Alderman (1974) is auteur en gamedesigner. Op zeer jonge leeftijd won ze de Orange Award for New Writers, in 2007 werd ze ‘Sunday Times Young Writer of The Year’ en een van Waterstones' ‘25 Writers for the Future’.  Ze schreef online games voor Penguin, de BBC, en ze schrijft tegenwoordig geregeld voor 'The Guardian'.

Van haar roman De macht zijn tot nu toe meer dan 540.000 exemplaren verkocht in Engeland en de Verenigde Staten. De macht werd genomineerd voor de Orwell Prize 2017, won de Women’s Prize for Fiction en wordt bewerkt tot televisieserie door Sister Pictures. 
Lees HIER mijn recensie van De macht.

Ongehoorzaam is haar debuut en is in 2017 verfilmd met Rachel Weisz en Rachel McAdams in de rollen van Ronit en Esti.


Boekgegevens
Titel: Ongehoorzaam
Auteur: Naomi Alderman
Genre: roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, november 2018
ISBN: 978 90 25452 71 1
ISBN: 978 90 25452 72 8 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Disobedience
Vertaald door: Auke Leistra

Ongehoorzaam koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.