dinsdag 20 november 2018

Ontvangen: Hopman - Rudie Kagie

Een memoir


Hopman

Ik had me het verblijf in het pleeggezin Kraaijvanger anders voorgesteld. Vanwege mijn gespetter op de tegelwand mag ik thuis ik niet meer onder de douche en moet ik naar het badhuis. Ik slaap in een studeerkamer die ik niet mag gebruiken om mijn huiswerk te maken. Het meest teleurgesteld ben ik door het verraad van de man die ik ooit Hibbie noemde. De hopman die zijn arm om me heen sloeg en mij zijn zoon noemde.

Hopman is het verbluffend openhartige relaas van Rudie Kagie, een ex-voogdijpupil die op zijn twaalfde een journalist ontmoet die zich opwerpt als zijn mentor, reddende engel en tweede vader. Er groeit een onconventionele vriendschap tussen de verstokte vrijgezel en het naar liefde hunkerende verschoppelingetje. Samen gaan ze op zoek naar de vrouw en moeder die het gezin compleet zal maken. Maar alles loopt anders.

(foto: Gemma van der Heyden - Jazz Nu)

De auteur
Rudie Kagie (1950) is journalist en schrijver.
Hij werkte in 1980 als dagbladcorrespondent in Paramaribo, totdat hij werd opgepakt vanwege vragen die hij de militairen had gesteld over de dood van Fred Ormskerk.

Hij schreef Schuifkaas (2011); een verhaal over zijn kinderbeschermingsverleden.
Over Schuifkaas

‘Grote emoties van de ik-figuur worden via dit mooie, compacte verhaal voorzichtig via de band gespeeld. Ze komen harder aan dan eindeloos gelamenteer over trauma’s. (…) Een klein meesterwerk.’ de Volkskrant

‘Hartverscheurend mooi.’ Trouw

Rudie Kagie schreef eind 2012 Bikkel;  een reconstructie van het leven van de illustere Surinaamse militair Fred Ormskerk (1923-1980) die na zijn pensionering korte tijd in Nederland woonde. 
Bikkel is het verhaal van de eerste politieke moord van het Bouterse regime.
Ik las en recenseerde Bikkel. (Uitgeverij Prometheus)
Rudie Kagie is een liefhebber van jazz. Dit jaar werd Jazzvogels uitgebracht door Just Publishers. Jazzvogels heeft de ondertitel: de sterkste story's uit de swingpolder.

Hopman koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
Bruna.nl (e-Book)
BookSpot (e-Book)

Boekgegevens
Titel: Hopman
Auteur: Rudie Kagie
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 296 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, 2017
ISBN: 978 90 44630 18 3
ISBN: 978 90 44630 19 0 (eBook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.