woensdag 28 november 2018

Vandaag ontvangen: Op zoek naar George - Kim Heijdenrijk

Een reis door de twintigste eeuw aan de hand van het leven van een onbekende man


Op zoek naar George

Na haar verhuizing naar Den Haag besluit de voormalig journalist Kim Heijdenrijk zich te gaan verdiepen in haar nieuwe straat. Ze komt erachter dat aan het einde van de straat ooit een berucht weeshuis stond; Huize Groenestein. Nieuwsgierig geworden gaat ze op zoek naar informatie en stuit via Marktplaats op een oude ansichtkaart. Het poststuk blijkt in 1916 vanuit Groenestein verzonden te zijn door de toen 13-jarige George Krul. Wat hij op de kaart aan zijn oom schrijft raakt haar. Wie was ‘Sjors’ en wat is er van hem geworden?

Aan de hand van alle denkbare bronnen reconstrueert Kim Heijdenrijk de tragische geschiedenis van George en niet alleen van hem: haar zoektocht geeft een indringend beeld van het leven van de ‘gewone’ man in de twintigste eeuw.

Op zoek naar George voert de lezer terug naar 1860. De feiten van zijn leven, inclusief de industriële revolutie en twee wereldoorlogen, geven een uniek tijdsbeeld van het Nederland tussen 1860 en 1980; de periode waarin het fundament van de Nederlandse welvaartsstaat werd gelegd.

Bekijk HIER de indrukwekkende boektrailer!


(foto: Hester Doove)
De auteur
Schrijven was vanaf haar kinderjaren Kim’s lust en leven. Om van haar hobby haar beroep te kunnen maken ging Kim in 1998 studeren aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle.

Ze was ruim tien jaar werkzaam in vrijwel alle deelgebieden van de journalistiek. Naast professionele teksten over tal van onderwerpen, schrijft ze ook graag columns. In deze verhalen staan humor, woordspelingen en verrassende wendingen centraal.

Non-fictie is haar genre: ze heeft plezier in langdurig en diepgravend onderzoek. Ze noemt dat  ‘puzzelen voor gevorderden’. Na al het onderzoek volgt dan een mooi, feitelijk juist, verhaal dat mensen informeert en amuseert.
Neem ook een kijkje op haar website.

Boekgegevens
Titel: Op zoek naar George
Auteur: Kim Heijdenrijk
Genre: non-fictie
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Water, januari 2017
ISBN: 9789492495044

Met dank voor het toezenden van mijn gewonnen exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.