woensdag 22 juni 2022

Graag uw aandacht voor: 'Alles wat je liefhebt wordt mooi' geschreven door Babs GonsAlles wat je liefhebt wordt mooi


De teksten van Babs Gons leven en bewegen: gedichten monden uit in columns, een verhaal leest als een vers, continu vloeien vorm en inhoud in elkaar over. 
Telkens weer blijkt Babs met haar warme observaties lezers te raken, of ze nu spreekt over de coronacrisis, over de stad, het (stief)ouderschap, over de schoonheid van het woord ‘veerkracht’, over zomerlichamen (of juist niet), over gastvrijheid, harten die breken en/of helen, over bijzondere ontmoetingen, zomaar op straat – het is Babs’ zachte, verbindende blik die zoveel lezers aanspreekt. 
Tijd om haar observaties te verzamelen in een boek dat, wat er ook in de wereld speelt, leest als een geruststelling.

'Babs Gons kan heel goed kijken en luisteren – naar anderen, naar zichzelf. Ze geeft stem aan de stille pijn, aan de zachtheid achter de rauwe schreeuw en aan de kwetsbaren om ons heen. Ze leest een verhaal in het licht op een gezicht, in een hoela-hoep, in een brug en in heupen. Haar gedichten en columns raken mij keer op keer. Wat een geweldige schrijver.' 
–  Adriaan van Dis

'Het lukt Babs Gons keer op keer om het heel grootse heel klein te verbeelden. Met haar allesziende blik beschouwt zij de wereld om haar heen en schijnt zij een warm licht op de kleine dingen die ons mens maken. Dat alles vat zij samen in haar unieke, ritmische stijl die spreekt tot de verbeelding van iedereen die haar leest of beluistert. Het resultaat is soms pijnlijk, vaak ontroerend, altijd wonderschoon.' 
– Aldith Hunkar 

De auteur:

Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' 
In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. 
In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen die vervolgens werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. 

Neem voor meer informatie over Babs Gons, haar agenda en impressies van haar werk een kijkje op haar website.

Alles wat je liefhebt wordt mooi koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Alles wat je liefhebt wordt mooi 
Auteur: Babs Gons
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback met flappen, 160 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, juni 2022
ISBN: 9789025470623


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Atlas Contact)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.