donderdag 16 juni 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Lucht' geschreven door Eveline van de Putte

 De laatste dagen van een moeder


Lucht

In Lucht vertelt Eveline van de Putte het ontroerende verhaal over de laatste weken met haar moeder. In een kleine kamer van het verpleeghuis brengen moeder en dochter die samen door. Ze voeren korte gesprekken. De moeder wordt plotseling blind, de dochter blijft fijnzinnig observeren: de wandelaars in de binnentuin, de trouwe, jonge meeuw Dik, de verwarde ouderen: de grijze kinderen in het tehuis. 

Lucht is zowel een persoonlijke herinnering als een universeel verhaal over zorg, troost en veiligheid. Over vasthouden, loslaten, leven en sterven. En over de kleine dingen die in de laatste weken van een leven steeds belangrijker worden: een slok water, liefde en lucht…

“Een moeder is het land waar we vandaan komen. Dit bijzondere boek vertelt over het voorgoed verdwijnen van dat land.
De ervaringen van een dochter die haar moed er verliest.
Ontroerend!”
 – Rodaan Al Galidi, auteur


De auteur:

Eveline van de Putte (1966) groeide op in het rustige Zeeland, maar trok al gauw de wijde wereld in: reizen en andere culturen ontdekken zijn nog altijd haar passie. 

Behalve auteur is Eveline ook fotograaf en trainer. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst om onbekende groepen stem en gezicht te geven. Dat doet ze als spreker op congressen en hogescholen, door foto-exposities maar ook met de Tour d’Amour, een interactieve voorstelling over seksuele- en genderdiversiteit, waarmee Van de Putte met andere sprekers en muzikale entr’acts sinds 2014 langs organisaties voor onderwijs, zorg, welzijn en cultuur reist. Met deze Tour zetten zij de levensverhalen van LHBT-ouderen in de spotlight. Inmiddels is het programma ruim 200 keer uitgevoerd (mei 2022).

Lees meer over Eveline en haar werk op haar auteurspagina bij Uitgeverij de Brouwerij.

Neem ook een kijkje op haar mooie website.

Lucht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens: 

Titel: Lucht
Auteur: Eveline van de Putte
Genre: waargebeurd, autobiografisch, literaire non-fictie
Uitgave: paperback met flappen, 234 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij de Brouwerij, april 2022
ISBN: 9789083114569
NUR: 402
Met dank aan Uitgeverij de Brouwerij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij de Brouwerij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.