woensdag 15 juni 2022

Ik las: 'Denk je dat je droomt?' geschreven door Irma van Mourik met illustraties van Florentijn Bruning

 


Heb jij wel eens een straal van de maan zien afstappen? Een feeën jongetje op een zilveren dienblad gevonden? En waarom hangt de jager van Roodkapje aan een sliert van aan elkaar geknoopte prinsessenjurken? Het antwoord staat in deze 8 nieuwe verhalen voor iedereen die gelooft dat sprookjes bestaan. 

Nou ja… sprookjes…

Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal waarin vaak magie een rol speelt en een beroep wordt gedaan op de fantasie van de lezer.

‘Denk je dat je droomt?’ bestaat uit acht sprookjes die zonder meer origineel zijn. Ze doen je het besef van tijd verliezen tijdens het lezen of luisteren naar wat verteld wordt.

Het eerste verhaal is wel wat lang, maar er gebeurt dan ook een heleboel. Je leest over juffrouw Kraak die altijd op een kleuterschool had gewerkt. Ze krijgt een wonderlijk verzoek en besluit daar gehoor aan te geven. Ze bewaart een groot (of klein) geheim en lijkt wel veranderd te zijn.

Kennen jullie het verhaal van ‘Hip de Haan’?
Denk daar maar eens over na als je boven op een toren van een kerk een haantje ziet.

“De zilveren maan scheen over het gras. In de verte stonden bomen en zelfs de vijver was nog te zien. Maar het allermooiste was toch wel dat Druppie aan honderden stengels van het gras de kopjes zag verschijnen van andere waterdruppels die om zich een aan het kijken waren."

Irma van Mourik heeft een mooie schrijfstijl; heel beeldend waardoor je tijdens het lezen het verhaal tot leven ziet komen.
De illustraties van Florentijn Bruning ondersteunen het verhaal op een prachtige manier; vol fantasie en kleurrijk! 

‘Denk je dat je droomt?’ is vooral bestemd voor kinderen, maar laten we even vergeten hoe oud we eigenlijk zijn en er ook van genieten.
Ik deed dat! De auteur:

Irma van Mourik (Den Haag, 1962) kreeg landelijke bekendheid toen zij in 2002 de dans theatervoorstelling maakte gebaseerd op "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?", de populaire tv serie uit de jaren zeventig waaraan ook oorspronkelijke coryfeeën als Rob de Nijs en Martin Brozius meewerkten. De theaterwereld stal vanaf dat moment haar hart waar ze met echtgenoot Bert Heerink (zanger van o.a. Vandenberg en Kayak) in combinatie met haar eigen werk  dan ook veelvuldig te vinden was. 

De illustrator:

Florentijn Bruning (Cuijk 1963) kreeg als dochter van beeldhouwers Gerard Bruning en Wilna Haffmans, het creatieve talent mee waaruit de fotograaf, schilder, schrijfster, digitaal ontwerpster en illustrator ontstond die vooral bekend werd door haar Mona Lisa Project. Daarmee exposeerde zij wereldwijd o.a. in Korea en Parijs. 
Al eerder werd haar ontwerptalent verwerkt in het kinderboek "4 3 2 1 lees!".
Lees meer over Florentijn op de website van 'Denk je dat je droomt?'.

Denk je dat je droomt? koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Denk je dat je droomt?
Auteur: Irma van Mourik
Illustraties: Florentijn Bruning
Genre: verhalen en sprookjes
Uitgave: paperback, geïllustreerd, 200 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2021
ISBN: 9789464248418
NUR: 277  


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.