zaterdag 11 juni 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Enclave' geschreven door Peter Hamersma

 


Enclave

Inwoners van Slautis, een klein Europees land, worden — zonder dat ze er erg in hebben — meegezogen in een plan van een vreemde mogendheid om invloed te krijgen op het reilen en zeilen van hun land. Het land heeft dezelfde problemen zoals zoveel Europese landen. De burgers kenden slechts de voorspoed van de afgelopen jaren. Nu heerst er werkloosheid en zijn er onder meer problemen in de gezondheidszorg. Onvrede is het gevolg. 

Lado, een succesvol ondernemer, besluit zich te bemoeien met de politiek in zijn land. Al gauw merkt hij dat er veel gelijkgestemden zijn, die vanuit hun (onderbuik)gevoel iets willen doen. Ze besluiten de handen ineen te slaan; een nieuwe politieke partij is geboren. 

Wat volgt is een geraffineerd spel dat grote gevolgen zal hebben op de maatschappij. 

Door misbruik en manipulatie, onder andere via sociale media en een groep burgers, begint de grip op het dagelijks leven langzaamaan in verkeerde handen te komen, met alle gevolgen van dien… 

Enclave geeft antwoord op de vraag: kan een (kleine) maatschappij door middel van intriges, chantage en manipulatie van media dusdanig beïnvloed worden, dat de macht in handen komt van een vreemde mogendheid? Een actueel, schokkend verhaal dat tot denken zet.

De auteur:

Peter Hamersma heeft na enkele tientallen jaren werkzaam te zijn geweest in de verzekeringswereld als o.a. Finance Manager, besloten als ZZPr verder te gaan. Sinds 2019 is hij eigenaar van Hamersma Finance Consultancy.

Enclave koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Enclave
Auteur: Peter Hamersma
Illustrator: Anna Jasinski
Genre: politieke thriller
Uitgave: paperback met illustraties, 275 pagina’s
Uitgever: Boekengilde, april 2022
ISBN: 9789464374285
NUR: 330, 350


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Boekengilde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.