zaterdag 4 juni 2022

Ik las: 'Wreed spel' geschreven door Angela Marsons

 Mijn wraak zal zoet zijn. Jouw dood is pas het begin.


Wreed spel


‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’'

Het verhaal speelt zich af in de Black Country in de Engelse Midlands. Dit gebied ligt rond de steenkoolvelden van Staffordshire. Dit is ook waar de auteur woont, dus ze weet waar ze over schrijft.

In de eerste hoofdstukken leer je de hoofdpersoon Kim Stone al een beetje kennen, ze is detective en bovendien een motorfanaat. Zij en haar team zijn geschokt door wat allemaal naar boven komt bij een zaak van kindermisbruik.
Uit de terugblikken in het verhaal leer je dat Kim al iets meer open staat voor contact met haar medemensen, maar er blijft iets aan haar knagen dat haar spontaniteit heel erg in de weg staat. Ze is onderdeel van een team en ondergeschikte, maar gaat soms toch haar eigen weg…
Ze lijkt een persoon die meer meegemaakt heeft dan een mens mee zou moeten maken en dat heeft haar gemaakt tot wat ze is: grof, maar tegelijkertijd warm en meevoelend.

Kim en haar team dat bestaat uit Bryant, Dawson en Stacey krijgen het bericht dat een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt is aangetroffen.
Al snel blijkt dat het niet bij één slachtoffer blijft dat op een vreselijke manier is omgebracht en Kim Stone vermoedt dat hier een kwaadaardig genie aan het werk is.

“Stacey stapte naar achteren en wankelde terwijl de realiteit van waar ze nu was, op haar neerdrukte. Ja, ze had foto’s gezien. Ja, ze had filmbeelden gezien. Maar ze was altijd één stap verwijderd geweest. Momenteel stond ze in een vertrek waar een achtjarig meisje voor altijd van haar jeugd was beroofd. Daisy Dunn had in het midden van deze ruimte gestaan, doodsbang en alleen, bibberend, verward.”

Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal met gevaar voor eigen leven diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen.

De verhaallijn van Kim Stone wordt afgewisseld met hoofdstukken geschreven uit het perspectief van psychiater Alexandra (Alex) Thorne.
Deze afwisseling is er een om koud van te worden; je vraagt jezelf af hoe het mogelijk is dat dit allemaal kan blijven gebeuren!
De personages zijn goed beschreven, zodat je ze voor je ogen tot leven ziet komen. 
Detective Kim Stone is als mens al een heel eind gekomen maar het eind van haar groei is nog niet in zicht.

“Kim stond op en keek uit over het hart van de Black Country. Het was geen mooi uitzicht. Dit was een natuurlijk bekken dat al meer dan genoeg armoede en misdaad had gezien. Maar om haar lippen verscheen een glimlach toen ze eraan dacht dat ergens daarbeneden het hart van een jongetje in een dinosauruspyjama stevig klopte. Net als Kim had de kleine Jamie tegen de duisternis gevochten… en gewonnen."

‘Wreed spel’ was het eerste boek dat ik las van deze auteur, maar dat was geen belemmering om volop te genieten en tegelijkertijd te huiveren van hetgeen ik las.  De auteur: 

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in de Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.
Het eerste deel van Kim Stone-serie heeft de titel: Stille schreeuw.
Neem een kijkje op haar website.

Wreed spel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Wreed spel
Serie: Kim Stone, deel 2
Auteur: Angela Marsons
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Boekerij, 22 juni 2021
ISBN: 9789022589953
ISBN: 9789402315035 (eBook)
ISBN: 9789052862767 (luisterboek)
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: Evil Games
Vertaling: Textcase


Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het toezenden van een exemplaar.
(Bron info: Uitgeverij Boekerij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.