zaterdag 25 oktober 2014

NTL: 'Crush' van Ellen de Vriend. ~ Hopeloos verliefd op de foute jongen. En dan verdwijnt haar beste vriendin...


Crush

Auteur: Ellen de Vriend
Genre: young adult
Uitgave: paperback, 219 pagina's
Uitgave: LINK, oktober 2014
ISBN: 978 94 62321 95 3
NUR: 280

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken – haar beste vriendin Luana, die het afgelopen jaar op Bonaire heeft gewoond, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop. Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Luana’s oma heeft aan haar broer beloofd dat Luana diens kleinzoon gezelschap zou houden, ene Steve. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen.
Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Dit is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal. Want ondanks de waarschuwingen van Luana, die heeft ontdekt dat Steve bepaald geen lieverdje is en zelfs een bekende is van de politie, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zij zich langzaam door hem inpalmen.

Dat drijft een wig tussen de vrienden – en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.

Over de auteur:

Ellen de Vriend werkte vijftien jaar als jounalist voor het Zeeuwse dagblad de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en later ook voor diverse huis-aan-huiskranten van Wegener Media.
Inmiddels heeft ze haar eigen tekstbureau. Haar debuut, de thriller Bitterzoet behaalde een vierde plek bij de Zeeuwse Publieksprijs.

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.