dinsdag 21 oktober 2014

NTL: 'Het kwaad en de rivier' van R.J. Ellory


Het kwaad en de rivier
Verborgen geheimen komen boven water...

Auteur: R.J. Ellory
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback met flappen, 448 pagina's
Uitgever: De Fontein, oktober 2014
ISBN: 978 90 26133 91 6
NUR: 305

Het lichaam van een meisje dat twintig jaar geleden verdween, wordt teruggevonden in de oever van de rivier. Het onderzoek wordt heropend en sherrif John Gaines komt er achter dat er meer meisjes in die tijd verdwenen zijn. Waarom weigeren haar vrienden te praten? Wat is de rol van de invloedrijke familie Wade? Is het toeval dat een belangrijke getuige bij een brand omkomt? En hoe betrouwbaar is het geheugen van de aan Alzheimer lijdende vader van een van de verdachten?

Over de auteur:


R.J. Ellory werd geboren in Birmingham (1965), waar hij nog steeds woont. Zijn vader is onbekend en zijn moeder overleed toen Ellory zeven jaar oud was. Samen met zijn broer belandde hij in een weeshuis, een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op zijn werk.
Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika.
Hij noemt Arthur Canon Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden.
Hij brak in 2007 door met zijn boek
Een stil geloof in engelen, snel gevolgd door inmiddels acht thrillers waarvan Bekraste zielen en Een inktzwart hart de meest recente titels zijn. Naast een veelgeroemd en bekroond auteur, is R.J. Ellory een niet onverdienstelijk gitarist.
Op 26 oktober a.s. zal R.J. Ellory de speciale gast zijn op het Thrillerfestival in Zoetermeer. Ik kijk er naar uit om hem weer te ontmoeten. Ik ben erg onder de indruk van zijn werk.


Kijk ook even op zijn website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.