woensdag 22 oktober 2014

NTL: 'Dageraad op Three Willows' door Nora Roberts


Dageraad op Three Willows

Auteur: Nora Roberts
Genre: roman
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgever: Harlequin Holland, 7 oktober 2014
ISBN: 978 90 34754 38 7

Kelsey Byden weet niet beter dan dat haar moeder dood is - tot ze op een dag een brief van haar krijgt. Ze blijkt jaren in de gevangenis te hebben gezeten en nu op een stoeterij in Virginia te wonen. Compleet van slag confronteert Kelsey haar vader met haar ontdekking, waarna ze naar het opgegeven adres vertrekt.
Daar, op Three Willows, maakt ze niet alleen kennis met haar moeder, maar ook met de wereld van de paardenrennen. Een wereld die haar meteen fascineert. Ze besluit een tijdje te blijven om een band met haar moeder op te bouwen, iets wat wonderwel snel lukt. En ook met Gabe, buurman én concurrent van Three Willows Farm, kan ze het vanaf de eerste dag goed vinden.
Toch gebeuren er ook dingen die een schaduw werpen over haar verblijf op de stoeterij. Onverklaarbare ongelukken met jockeys, trainers, paarden. Het lijkt steeds meer een echo van de gebeurtenissen van twintig jaar geleden, die uiteindelijk tot gevolg hadden dat haar moeder van moord werd beschuldigd...

Over de auteur:

Nora Roberts, die al meer dan honderdvijftig titels op haar naam heeft staan, ziet haar immense populariteit zo regelmatig bekroond met een toppositie op de beroemde New York Times bestsellerlijsten, dat driekwart van haar boeken daar inmiddels een plaats op heeft gekend - een prestatie die weinigen haar zullen nadoen. Met een totale oplage die de 250 miljoen exemplaren ruim overschrijdt, is ze wereldwijd de onbetwiste favoriet van de vrouwelijke lezers.
Nora's eerste roman werd in 1981 door Harlequin uitgegeven. Sindsdien heeft ze bij diverse uitgevers, waaronder Harlequin, een lange lijst van succesvolle romans uitgebracht. Ze schrijft haar overduidelijke natuurtalent toe aan haar genen. Haar moeder is een Ierse en haar vader een Schot, en volgens Nora zijn "alle Ieren van nature verhalenvertellers". Schrijven doet ze fulltime: iedere dag begint ze om acht uur 's morgens, en ze stopt pas om halfvijf. "Ik ben altijd bang dat ik het verleer als ik ermee ophoud," zegt ze.

2 opmerkingen:

  1. Haar eerste roman is blijkbaar uitgekomen in mijn geboortejaar. Niet moeilijk dus dat ik nog zo veel in te halen heb. Ik leerde haar boeken pas vorig jaar kennen en ben er nu volop van aan het genieten om haar oeuvre te leren kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig is dat! Jij hoeft net zoals ikzelf je nooit af te vragen of er iets is wat je nog zou willen gaan lezen. Ook een wish-list van heb ik jou daar, denk ik.Dank je voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.