zaterdag 11 oktober 2014


Thuis in Virgin River

14 oktober 2014 verschijnt bij uitgeverij Harlequin Thuis in Virgin River, een romantische roman van Robyn Carr. Maximaal 200 leden van de Not Just Any Book Club lezen deze romanen schrijven een recensie.
Ik ben een van deze leden.

Waar gaat het verhaal over?

Het enige wat Melinda Monroe wil is weg. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd en alles haar herinnert aan Mark - haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie waarin gevraagd wordt naar een verpleeg- en verloskundige voor Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut aan een modderweg te zijn, waar ze met haar stadse cabrio meteen in vast komt te zitten. En de plaatselijke arts die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar.

Inpakken en wegwezen, denkt ze dus, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst onderdak vinden voor de baby, besluit ze. En eerst misschien ook beter kennismaken met die knappe eigenaar van de plaatselijke bar?

Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?


Een prachtige cover laat een jonge vrouw zien bij de veranda van een blokhut. Ze lijkt ontspannen te zijn.

Deze auteur weet de lezer direct te boeien met haar manier van schrijven. Je bent als lezer aanwezig bij de belevenissen van de personages in dit boek. Je bent erbij betrokken. Je kijkt naar de stoere, maar toch weer gevoelige Jack en naar de vrouwelijke Mel (Melinda) die toch sterker blijkt te zijn dan men verwacht had.

Een heerlijk ongecompliceerde stijl die je mag verwachten bij zo'n romantische roman. Ondanks dat het zo rustgevend is om te lezen, wordt het nergens saai.
De personages zijn wel stereotype. Een klein beetje een overdreven beeld gevend van een bepaald soort mensen. Niet te erg overdreven zodat het niet hinderlijk werd.
De nodige humor is ook aanwezig. Ik heb bij verschillende gebeurtenissen zitten gniffelen.
Soms werd ik gewoon boos op Mel en kon ik Jack wel achter het behang plakken. Ik was gegrepen door het verhaal.
Ook de beschrijving van de omgeving is heel nauwkeurig gedaan, zodat je denkt dat je het dorpje kent en zelfs de mensen die er wonen. Een lokatie erg achteraf waardoor de inwoners sterk op elkaar zijn aangewezen voor een heleboel dingen. Deze auteur heeft de nodige mensenkennis in huis om dit zo knap te kunnen neerzetten.

Ikzelf lees ook veel thrillers. Thuis in Virgin River is een heerlijke afwisseling. Ik heb het graag gelezen.
Het leest heerlijk door en voor je er erg in hebt hebt je de laatste bladzijde omgeslagen. Wat jammer, denk je dan! Hoe zou het verder gaan met Mel en Jack?

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren ****

Over de auteur:
Zevenentwintig was Robyn Carr toen haar eerste boek werd uitgegeven, en sindsdien zijn er meer dan dertig titels van haar hand verschenen. Toch duurde het een flink aantal jaren voordat ze haar stijl echt gevonden had, namelijk tot ze aan de Virgin River-serie begon.
Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven - boeken die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. In de enorm populaire Virgin River-serie maakt ze die droom waar.
Robyn heeft twee volwassen kinderen en woont met haar echtgenoot in Las Vegas.


Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via

Auteur: Robyn Carr
Genre: roman
Uitgave: paperback, 382 bladzijden
Uitgever: Harlequin, 14 oktober 2014
ISBN: 978 90 347 5439 4
Oorspronkelijke titel: Virgin River


4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.