dinsdag 21 oktober 2014

NTL: 'Scooter Oma' van Dani van DoornScooter Oma

Auteur: Dani van Doorn
Genre: fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Uitgave: paperback, 114 pagina's
Uitgever: Uitgeverij EigenZinnig, oktober 2014
ISBN: 978 94 91777 22 6
NUR: 208
Vanaf 8 jaar
AVI-E5


Ziggy en haar buurjongen Momo willen het weten:
Wie is toch die geheimzinnige Scooter Oma die gave judogrepen kent en op een snelle scooter door hun stadje scheurt? Ze redt kinderen die gepest worden en doet nog veel meer stoere dingen! Ze begint zelfs op een Super Oma te lijken in haar (hippe,?) blauwe pakje met rode cape. Ziggy en Momo denken dat het misschien oma Roos is! Want Ziggy’s oma is heel sterk en ze rijdt ook graag hard.
Alleen vindt oma Roos die Scooter Oma helemaal niet netjes. ‘Ze doet altijd van die smerige karweitjes en haar rok is veel te kort,’ zegt ze afkeurend.
Momo en Ziggy willen bewijzen dat oma Roos toch onder de cape en de helm van Scooter Oma verborgen zit. Maar daardoor belanden ze zelf ook in allerlei avonturen ...

Een grappig, spannend boekje waarin tevens positieve waarden als vriendschap, begrip tussen generaties en omzien naar anderen aan bod komen. Er is zelfs nog romantiek weggelegd voor de senioren.

Dit is Dani van Doorns tweede kinderboek, de derde is onder revisie. Ze schrijft ook voor volwassenen en heeft een eigen uitgeverijtje, Joy Books, dat o.a. een e-magazine uitgeeft.

De auteur:


Ik schrijf kinderboeken en doktersromans, het eerste voor mijn plezier en het tweede voor de kost, hoewel het ook een goede oefening is. Sedert kort heb ik een eigen uitgeverijtje: JOY BOOKS (www.joybooks.nl) met de bedoeling het genre van de fun & faith chicklit te bevorderen.
Kijk gerust hier even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.