donderdag 5 november 2015

Ontvangen: 'Amalia, Amalia' van Willy en Steven BogaertsAmalia, Amalia

Waar gaat het verhaal over?

Wanneer succesauteur Larsson terugkeert naar Götshammer stoten graafmachines op een schedel die te maken heeft met het geheim dat de inwoners van de kleine kustplaats al veertig jaar met zich meedragen. Daardoor zullen ongetwijfeld oude wonden opengereten worden. Iedereen kijkt afwachtend toe, maar probeert zich zo ver mogelijk uit het verhaal te houden.

De oudere inwoners, aangevoerd door de barmeid en zelfverklaarde grande dame Benedikt Hedlund, vermoeden dat Larsson als knaap indertijd getuige van een vreselijke voorval moet geweest zijn, maar angstvallig zijn mond hield. Ze vrezen dat zijn terugkeer om inspiratie voor een nieuw boek op te doen een drogreden is en dat hij het overschaduwde verleden komt uitklaren om rekeningen te vereffenen.

Of heeft zijn terugkeer toch alleen te maken met Amalia, het meisje dat op zijn veertiende de hartstocht in hem wakker gemaakt heeft en al die jaren geen dag uit zijn hoofd is geweest?

Over de auteur(s):

Willy Bogaerts (foto: Houtekiet)

Willy studeerde af als Handels- en bedrijfseconomisch ingenieur aan de KU Leuven, nadat hij eerst op het Leuvense Sint-Pieterscollege school liep. Ook hij heeft roots in Leuven. Naast ooit parttime docent 'Financiële Economie' was Willy kaderlid in een Belgische grootbank, uiteindelijk ook in de Communicatie als Public Relations en later ook klantenrelaties. Willy's hobby's zijn o.a. de literatuur, maar ook auto's, architectuur en wandelen & fietsen. Reeds in de studententijd schreef hij cursiefjes, maar ook ganse kortverhalen voor dag- en weekbladen…
In de zomer van 2015 publiceert Willy Bogaerts De koninklijke minnaar, zijn eerste boek waarin hij de realiteit van een spraakmakend gerechtelijk onderzoek mengt met fictieve actie.

Willy en Steven Bogaerts schreven samen de opgemerkte thrillers Femmes fatales, Dodelijke begeerte, Pervers, Het intieme verlangen, Amnesia en Het escortmeisje. Ze kiezen dan steeds voor Leuven als het fascinerende decor voor hun misdaadromans

        Steven Bogaerts (foto: Houtekiet) 

Steven studeerde af als wetenschapper aan de KU Leuven. Niet toevallig dus dat Leuven zo centraal staat in de boeken van het schrijversduo 'Bogaerts'. Steven werkt bij een Belgische grootbank, waar the cutting edge van het Internet zijn speelterrein is. Steven houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met websites knutselen, AR.Drone 2.0-vliegen, film, geocaching & citytrips/reizen. Qua schrijven houdt Steven van continuïteit, het tech-thrillergenre, waar gerust een mysterieus tintje aan mag zitten…

Meer info: www.bogaerts.info 

Boekgegevens:
Titel: Amalia, Amalia
Auteur(s): Willy Bogaerts, Steven Bogaerts
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 350 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Houtekiet, 16 oktober 2015
Uitgeverij Houtekiet is onderdeel Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep BV
ISBN: 978 90 89244 11 6
ISBN: 978 90 89244 35 2 (e-book)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Houtekiet

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het leesexemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.