vrijdag 13 november 2015

Ontvangen: 'Pogingen iets van het leven te maken' - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar
Pogingen om iets van het leven te maken
Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar

Waar gaat dit boek over?

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het einde?
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

Enkele quotes:
'In rake bewoordingen fileert hij het bestaan in een verzorgingshuis. Gerieflijk en hilarisch tegelijk.' **** Leeuwarder Courant
'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool

De auteur:

Hendrik Groen begon zijn eerste dagboek op de literaire website Torpedo Magazine, waarna Meulenhoff voorstelde er een boek van te maken. Het succes van 'Pogingen iets van het leven te maken' - er is een heuse Hendrik Groen-fanclub, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 25 landen, en er komt een tv-serie - heeft hem geïnspireerd tot het schrijven van een vervolg, dat begin 2016 zal verschijnen.
Zelf zegt hij over zijn romans: 'Geen zin is gelogen, maar niet elk woord is waar.'

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Titel: Pogingen iets van het leven te maken
Auteur: Hendrik Groen
Genre: roman
Uitgave: paperback, 328 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij BV
eerste druk juni 2014, vijftiende druk september 2015
ISBN: 978 90 29089 97 5
ISBN: 978 90 02301 66 3 (e-book)
ISBN: 978 90 29090 64 3 (grote lettereditie)
NUR: 301
Tekening omslag © Victor Meijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.