woensdag 25 november 2015

Ik las: 'Verdwaalde zwaluw' van Afra Beemsterboer

Verdwaalde zwaluw

Ze is vijftig, dus levenservaring heeft Tessel van de Swaluwe in overvloed. Na een paar harde lessen laat deze wijnboerin zich niet meer verrassen door het leven… denkt ze. Maar al snel blijkt dat ze het belangrijkste nog moet leren. En de persoon die haar daarbij een handje gaat helpen, is een wel heel onwaarschijnlijke kandidaat…

Een titel die duidelijk is na het lezen van deze roman.
Een prachtige cover die een zwaluw boven wijnranken uitbeeldt.

Dit is een roman voor een niet al te jeugdig publiek. Niet omdat het verhaal niet op dit moment zou kunnen spelen maar omdat er wat meer formeel taalgebruik in voorkomt. Ik ben dat wel gewend en het is ook verklaarbaar omdat de hoofdpersoon inmiddels vijftig jaar is. Vooral in het begin is het wat druk met de vele personages maar deze zijn ook duidelijk beschreven, zodat het niet te moeilijk was om hen te volgen.
Ik heb Tessel van de Swaluwe kunnen volgen in haar groei van een persoon die denkt dat ze wel weet wat er gebeurt in het leven tot een vrouw die dingen heeft leren waarderen, die niet vanzelfsprekend zijn.  

Een roman die vooral betekenis geeft aan het woord 'bewustwording'.

Over de auteur:

Schrijven zat er al vroeg in bij Afra Beemsterboer, die in 1961 het levenslicht zag. Op haar twaalfde was de Langedijkse er al volop mee bezig. Model stonden jongens, filmsterren en zangers op wie ze in een eindeloze rij, verliefd was.
Lees meer over haar op haar website.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Zomer en Keuning

Boekgegevens
Titel: Verdwaalde zwaluw
Auteur: Afra Beemsterboer
Genre: familie- en streekromans
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Z&K, februari 2015
ISBN: 978 94 01904 50 6
Ook als e-book verkrijgbaar
NUR: 344

Met dank voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.