vrijdag 27 november 2015

Vandaag ontvangen: 'Het bijzondere leven van Martha Vondeling' van Caroline WallaceHet bijzondere leven van Martha Vondeling

Waar gaat het verhaal over?

Martha is wees. Ze werd als baby op het treinstation van Lime Street in Liverpool aangetroffen, in een achtergelaten koffer. Toen niemand de koffer kwam claimen werd het kantoortje voor gevonden voorwerpen haar thuis. Jammer genoeg beschikt Moeder, die het kantoortje met ijzeren hand en een pan wijwater bestiert, niet over de meest geschikte opvoedkundige kwaliteiten.

Martha wordt zodoende de Assepoester van het station en raakt er door toedoen van Moeder zelfs van overtuigd dat als ze een stap buiten het gebouw zet het station in zal storten.
Lime Street-station, en de excentrieke personages die het bevolken, vormt haar universum : de elegante Elizabeth die de stationsrestauratie runt; de Romeinse legionair die elke dag op hetzelfde tijdschrift onder de stationsklok zijn broodje eet; en William, die in de schaduwen leeft en zakken vol met tinnen soldaatjes heeft.

Tot Martha op een dag brieven begint te krijgen van iemand die beweert te weten wat haar ware identiteit is. Martha heeft het wonderbaarlijke talent om gevonden voorwerpen bij hun rechtmatige eigenaar terug te krijgen, maar is ze in staat het mysterie rond haar eigen afkomst op te lossen? En lukt het haar om voor het eerst een stap buiten het station te zetten zonder dat alles gruwelijk misgaat?

Over de auteur:

(foto: http://www.carolinewallace.co.uk/)

Caroline Wallace was voordat ze aan de slag ging als auteur verschillende jaren als docent werkzaam.
Ze woont met haar man en hun kinderen in Liverpool. (U.K.)

Boekgegevens:
Titel: Het bijzondere leven van Martha Vondeling
Auteur: Caroline Wallace
Genre: vertaalde literatuur, romans
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., november 2015
ISBN: 978 90 45208 44 2
ISBN: 978 90 45209 64 7 (e-book)
Oorspronkelijke titel: The Finding of Martha Lost
Vertaling: Janet Limonard-Harkink

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.