dinsdag 3 november 2015

Vandaag ontvangen: 'De Mercuriustapes' van Paul Weelen
De Mercuriustapes

Waar gaat het verhaal over?

Bijna dagelijks melden de media nieuwe schandalen, omkooppraktijken en corruptie, infiltratie, lekken. Meestal is het een ver van mijn bed-show. In Limburg liggen de lijntjes wat korter, kennen ondernemers en politici elkaar vaak al van jaren her. Dat heeft een bekende VVD-politicus in Roermond ten val gebracht en dat heeft menige ondernemer in een kwaad daglicht gesteld.

Maar hoe corrupt zijn we zelf, hoe verraderlijk en hoe flexibel met de waarheid? In het leven en in de liefde? Daarover gaat De Mercuriustapes van Paul Weelen.

Frits Akkermans begint een baan als PR-medewerker voor het grote bouwbedrijf van zijn jeugdvriend Johan Visser. Al snel heeft hij in de gaten dat er heel veel dingen niet gaan zoals ze horen. Fraude, belastingontduiking, smeergeld, zwart geld. Op het moment dat hij besluit het op een confrontatie aan te laten komen, vindt er een aantal dramatische gebeurtenissen plaats, waardoor hij zelf in het midden van de actie terecht komt en stinkend rijk kan worden.
Als hij het slim aanpakt…

Bekijk hier de boektrailer.

Na de historische roman De droom van de minnezanger (2007) en de spionagethriller Pionnenwerk komt Paul Weelen (Calgary, 1959) met een nieuw verhaal, waarin feitelijkheid en fictie schijnbaar moeiteloos vermengd worden tot een zinderend geheel.

De presentatie van De Mercuriustapes vindt plaats op 12 november a.s. om 19.30 uur in Boekhandel Dominicanen in Maastricht.
Auteur/filosoof Govert Derix geeft een inleiding op het boek.
Singer-songwriter Ylka Kolken verzorgt de muzikale begeleiding.

Over de auteur: 


Paul Weelen (1959) is een Nederlandse auteur die ook in het Limburgs schrijft. Hij werd geboren in Calgary, Canada. Op tweejarige leeftijd keerden zijn ouders, die uit Kerkrade kwamen, terug naar Nederland.
Samen met partner Luiz Oliveira runt Weelen uitgeverij TIC, die gespecialiseerd is in boeken van allerlei genres met een Limburgse link. Weelen is bekend van zijn liedjes, romans, verhalen en gedichten in Kerkraads dialect. Hij won enkele keren de Veldekeprijs.

Uitspraken in de media over De droom van de minnezanger en Pionnenwerk:
*Spannende roman. Crimezone
*Anders dan anders. En dat bevalt me wel. De Leestafel
*De taal die Paul Weelen hanteert, doet je denken aan het Zuid-Limburgse landschap: glooiend, lieflijk. AVRO
*Weelen weet op een handige manier allerlei actualiteiten van de afgelopen decennia met het hedendaagse Limburg te vermengen tot een verhaal dat soms spannend is, soms verwarrend, soms ook tot nadenken stemt. MGL

Boekgegevens:
Titel: De Mercuriustapes
Auteur: Paul Weelen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback
Uitgever: Uitgeverij TIC, november 2015
ISBN: 978 94 91561 61 0

Reserveer dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.