dinsdag 3 november 2015

Vandaag ontvangen: 'IJzeren Vogels' van Michelle AndonIJzeren vogels

Waar gaat het verhaal over?

Roemenië, 1976
De klauwen van het communisme grijpen steeds dieper in op het dagelijks leven van het Roemeense volk.

Clara Medeleanu, een meisje dat met haar grootouders op het nog redelijk onaangeroerde platteland woont, droomt over een toekomst als piloot. In een cultuur waarin de rechten van de vrouw, evenals de rechten van de mens over het algemeen, niet erkend worden, is haar droom zo goed als onbereikbaar.
Daar komt Clara snel achter wanneer ze naar de hoofdstad verhuist, want niets is hier wat het lijkt.

Hoe overleef je in een wereld waar bedrog en egoïsme regeren en waar niemand de situatie lijkt te willen veranderen? Wat voor invloed heeft het communisme werkelijk op de geest van kinderen en volwassenen?

De bildungsroman ‘IJzeren Vogels’ biedt een diepgaande kijk op het Roemenië van toen, mede door aanhaling en onthulling van onbekende maar intrigerende en verrassende details.

Een aanrader voor iedereen die van geschiedenis en vliegen houdt.

Over de auteur:

Michelle Andon (pseudoniem van Mihaela Andonoaei, Roemenië 1969) was al op heel jonge leeftijd geïnteresseerd in schrijven en literatuur. Op veertienjarige leeftijd publiceerde ze gedichten, en later schreef ze journalistieke teksten voor diverse Roemeense tijdschriften en kranten.

In 2000 verhuisde ze naar Nederland, waar ze na een pauze van enkele jaren haar passie voor schrijven weer oppakte, in de nieuw geleerde taal.
Haar boek ‘IJzeren Vogels’ ligt haar na aan het hart, omdat het geïnspireerd is op zowel haar eigen ervaringen als die van haar landgenoten.

Boekgegevens:
Titel: IJzeren Vogels
Auteur: Michelle Andon
Genre: Bildungsroman, young adults 15+
Uitgave: paperback
Uitgever: Uitgeverij Zilverspoor, oktober 2015
ISBN: 978 94 63080 27 9
NUR: 285

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Zilverspoor
bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.