zondag 8 november 2015

Ik las: 'Blind Vertrouwen' van Elly Koster


Blind Vertrouwen

Waar gaat het verhaal over?

Joanne, erfgename van een bekende hotelketen, heeft alles wat haar hartje begeert.
Tijdens een verblijf in Noorwegen beseft ze dat ze haar luxueuze maar drukke leven drastisch wil veranderen. Het is tenslotte niet het leven waar ze zelf voor gekozen heeft, maar door omstandigheden buiten haar schuld om, voorlopig moet leiden.
Een schokkende ontdekking zorgt ervoor dat deze verandering veel eerder plaats zal vinden dan ze kon vermoeden.
Joanne vertrouwt geen mens meer en trekt zich diep gekwetst terug in een verlaten Noors dorp. Daar probeert iemand haar op een bijzondere manier uit haar isolement te halen...

Wat vond ik van dit boek?

Prachtige cover en een duidelijke titel.

Sommige situaties waren voor mij herkenbaar en omdat ik me goed voor kan stellen hoeveel pijn zoiets kan doen heeft het verhaal me gegrepen.
'Leg de schuld niet bij jezelf neer, Joanne. Je bent niet abnormaal. Jij hebt altijd je best gedaan het mensen naar de zin te maken, maar op den duur kan het gebeuren dat je erachter komt het het niet het resultaat heeft waarop je gehoopt had, dat mensen je laten vallen, en als gevolg daarvan maak je keuzes.'

Een heerlijke roman die zich voornamelijk afspeelt in Noorwegen.
'Het was weer een van die mooie zomerochtenden dat de hemel zich als een helderblauwe koepel boven Bandaksli uitstrekte en de zwaluwen behendig, als kleine acrobaten met grote snelheid door het vroege morgenlicht suisden.'
De liefde van de auteur voor dit land is duidelijk merkbaar in de prachtige beschrijvingen van de omgeving, maar ook van het schip de MS Hendrik Ibsen, dat echt bestaat;
'De inrichting van het meer dan honderd jaar oude schip was bijzonder te noemen. Het interieur in de stijl van de jaren twintig, met veel mahonie, pluchen Chesterfield sofa's, glanzende messing details en een grote hoeveelheid kroonluchters deed haar bijna geloven dat ze in een Agatha Christie film terecht was gekomen.'
Zodra ik de kans heb, ga ik een vakantie in Noorwegen doorbrengen, dat is iets wat zeker is.


Het boek bestaat uit twee delen, gedateerd Mei 2013 en Juni 2014. Belangrijke uitgangsdata, zoals je zult merken. Het leken twee levens waar ik over las. Een vóór… en een ná!
Ik las in het verhaal een gedeelte van de tekst van een lied van Dotan met de titel 'Hopes and Dreams'. Heel toepasselijk en mooi dat het op dat bijzondere moment in het leven van de hoofdpersoon is gebruikt.

Er gebeurt nogal wat in deze roman en het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, kan ik je vertellen!
Alle personages zijn duidelijk beschreven, zelfs zo goed dat ze voor mij menselijk zijn geworden terwijl ik het boek las. En net zoals met echte mensen zie je niet altijd wie je voor je hebt, ook al denk je deze persoon goed te kennen.
Een paar grote verrassingen die ik niet aan had zien komen en het tonen van al wat menselijk is  in het verhaal maken dat dit boek door mij nog beter gewaardeerd word dan het boek dat ik eerder las van Elly Koster.
Alles komt aan de orde: leven, dood, ziekte, haat, teleurstelling, hoop, herstel maar vooral de liefde en een happy end.
Het verhaal sluit met een epiloog die maakte dat ik blij was voor de personages om wie het hier gaat.
En dat is wat dit tot een prachtige roman maakt.

Eerder las ik van Elly Koster: 'Dubbelhartig'.

De auteur:
(foto: Uitgeverij Cupido)

Topschrijfster Elly Koster heeft in korte tijd haar plekje veroverd in de rij van geliefde Nederlandse schrijfsters.
Haar debuutroman Westerstorm werd met veel lof ontvangen en ook haar volgende romans, Julie's liefde, Midzomerliefde en Dubbelhartig kregen prachtige recensies.
Naast haar passie voor schrijven heeft Elly een voorliefde voor de overweldigende natuur van Noorwegen, een land dat ze graag gebruikt als achtergrond voor haar heerlijke liefdesromans met happy ending.
In de bibliotheken behoren Elly's romans tot de uitleentoppers.
(info: Cupido)

Meer over Elly Koster op haar website: www.ellykoster.nl

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens
Titel: Blind Vertrouwen
Auteur: Elly Koster
Genre: roman
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: Cupido, april 2015

ISBN: 978 94 62041 33 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.