zaterdag 14 januari 2017

'Alles op het spel', geschreven door Sophie Hannah

"Een geraffineerde thriller"

Alles op het spel

Alles op het spel is een geraffineerde thriller waarbij je zeker je aandacht niet mag laten verslappen. Er speelt meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
Justine Merrison is met haar gezin verhuisd naar een huis in Kingswear, Devon met de naam 'Speedwell House'. Het is een prachtig huis gelegen in een heerlijke omgeving met uitzicht op de rivier de Dart. Ze heeft letterlijk alles achtergelaten in London, zelfs haar telefoon met haar contacten. Ze geniet van deze rust, ze doet even helemaal niets…

Haar man Alex en hun veertienjarige dochter Ellen zijn zonder problemen akkoord gegaan met deze verhuizing en alles lijkt van een leien dakje te gaan, totdat Ellen zich steeds meer in zichzelf begint terug te trekken. 
Haar nieuwe vriend George is geschorst door de school en Ellen trekt zich dat heel erg aan, het is niet eerlijk! Wanneer Justine verhaal gaat halen bij het hoofd de school, schijnt er geen schorsing te zijn en zeker geen George! Die is daar niet bekend. Wat is hier aan de hand?

Ondertussen krijgt Justine akelige en anonieme dreigtelefoontjes en leest een soort horrorverhaal dat zich afspeelt in hun nieuwe huis.
Dit alles komt dichter bij Justine dan haar lief is wanneer de anonieme vrouw die haar steeds bedreigt, haar vertelt over drie graven, bestemd voor twee volwassenen en een kind. 
Ze vraag hulp aan de politie, maar deze kan niets voor haar doen omdat het verhaal van Justine wat te vaag is. Daarom gaat ze zelf op onderzoek uit. Ze is niet iemand die maar gaat zitten afwachten wat er zal gaan gebeuren.  Eerst moet ze uitzoeken wie toch deze vrouw is die maar blijft bellen.

Alles op het spel bestaat uit twee verhaallijnen die steeds vaker een klik met elkaar hebben. Het verhaal is zeker origineel te noemen! Het is absoluut geen snelle thriller.
De verschillende lettertypen maken de verhaallijnen duidelijk voor de lezers waardoor geen vergissingen kunnen ontstaan.
Er ligt een uitdaging voor de lezer om door te lezen nadat duidelijk is wat er aan de hand is, maar neem gerust deze uitdaging aan; je zult niet teleurgesteld worden.

De personages zijn bijna allemaal goed uitgewerkt, behalve het karakter van Alex; daar weten we bijna niets over. Dat is jammer. 

Een tip: neem zeker de tijd om het boek te lezen, je zult verbaasd staan!

De auteur:
(foto: Phillipa Gedge)

Sophie Hannah schrijft veelgeprezen psychologische thrillers, die in meer dan 24 landen worden uitgegeven en zonder uitzondering juichende recensies krijgen. Haar eerste literaire thriller, Kleine meid, werd zeer positief ontvangen. Met Gevarenzone toont ze ons een intrigerend portret van kwaad dicht bij huis, en vestigde ze haar reputatie als een van de beste hedendaagse thrillerschrijvers. Daarna verschenen Moederziel, De andere helft leeft, De lege kamer en Verborgen gebreken, Brandschoon en in 2014 Ondraaglijk en Een duister koor. Ze woont met haar man en twee kinderen in West Yorkshire.
Eerder las ik van deze auteur: De monogram moorden , De nieuwe erfgenaam en Fatale fout.

Alles op het spel is verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Alles op het spel
Auteur: Sophie Hannah
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 464 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, september 2016
ISBN: 978 90 26140 36 5
ISBN: 978 90 26140 37 2 (e-book)

Originele titel: A Game For All The Family
Vertaling: Anna Livestro

4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.