zondag 15 januari 2017

Ontvangen: Verschijnt 17 januari 2017: 'Boek der spiegels', geschreven door E.O. Chirovici

Een literair agent ontvangt een mysterieus manuscript. Of is het een bekentenis?

Boek der spiegels

Zoals op de achterflap:
Als literair agent Peter Katz een onaf manuscript ontvangt met als titel Boek der spiegels, is het direct geïntrigeerd. De auteur, Richard Flynn, schrijft zijn memoires over zijn tijd op de universiteit van Princeton aan het eind van de jaren tachtig. Hierin beschrijft hij zijn verstandhouding met de vooraanstaande hoogleraar professor Joseph Wieder. 

Op een nacht in 1987 werd Wieder op brute wijze vermoord in zijn huis. De zaak werd nooit opgelost. Peter Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er die nacht, vijfentwintig jaar daarvoor. is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns verhaal. Maar waar is de rest van het manuscript?

De auteur:
(foto: aangeleverd door A.W.Bruna)

Eugen O. Chirovici (spreek uit: Kirovietsj) werd in 1964 geboren in Transsylvanië in een Roemeens-Hongaars-Duits gezin. Van zijn eerste roman werden in Roemenië meer dan 100.000 exemplaren verkocht. 
Zijn eerste Engelstalige boek, The Book of Mirrors, werd een internationale uitgeefsensatie. In enkele uren ging het manuscript de hele wereld over en ontstond er een verhitte strijd om de vertaalrechten, die uiteindelijk verkocht werden aan maar liefst 38 landen. Nederland heeft de wereldpremière: het boek verschijnt vóór de oorspronkelijke Britse editie en alle andere uitgaven.

Nadat hij een studie Economie voltooide, werkte Chirovici onder meer als manager van een nationaal dagblad en een tv-kanaal. Hij publiceerde meer dan 1000 artikelen en is de auteur van verschillende non-fictieboeken. Hij is drager van drie eredoctoraten in economie, communicatie en geschiedenis en is lid van de Roemeense Academie van de Wetenschappen. 
Voor zijn journalistieke werk ontving hij verschillende prijzen. In 2009 werd hem de prestigieuze Kent Medallion toegekend door Prins Edward, de Graaf van Kent. Chirovici schreef bovendien maar liefst tien romans en diverse korte verhalen, voor zowel volwassenen als young adults. 
Sinds 2013 wijdt Chirovici zich volledig aan het schrijven. Hij woont momenteel in Brussel, maar brengt ook veel tijd door in Reading en New York.

Boek der spiegels koopt u bij

Boekgegevens:
Titel: Boek der spiegels
Auteur: E.O. Chirovici
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's 
Uitgever: A.W. Bruna, 17 januari 2017
ISBN: 978 94 00507 33 3
ISBN: 978 90 44975 09 3 (Ebook)
Originele titel: The Book of Mirrors
Nederlandse vertaling: Edzard Krol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.