vrijdag 6 januari 2017

In de brievenbus: 'De klokkenluider', geschreven door John GrishamDe klokkenluider

Advocaten Lacy Stoltz en Hugo Hatch werken al bijna tien jaar voor de Board on Judicial Conduct, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt. In al die tijd hebben slechts twee zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid. Maar dan wordt Lacy benaderd door Greg Myers, een advocaat die noodgedwongen een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Greg vertegenwoordigt slechts één cliënt, een man die een corruptiezaak aanhangig wil maken onder de Klokkenluiderswet van Florida. De zaak betreft een corrupte rechter die grote sommen geld heeft verduisterd. Een rechter die in zee is gegaan met de beruchte Coast Mafia.

Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Voor de betrokken advocaten blijkt het echter een levensgevaarlijke zaak te zijn…

Bekijk hier de boektrailer van De klokkenluider.

De pers:
'Gedegen onderzoek, doofpotaffaires, maatschappelijke misstanden en een geserreerde schrijfstijl zonder een greintje pathetiek, liefhebbers van John Grisham zijn weer thuis.'  Vrij Nederland
De auteur:
(foto: © Daniel Mayer, Agentur Focus)

John Grisham (1955, Jonesbore, Arkansas) is de auteur van meer dan zesentwintig thrillers en romans, waarvan er vele werden verfilmd. Hij is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. 
In zowel zijn boeken als in zijn eigen leven voert hij strijd tegen onrecht en trekt hij zich het lot aan van diegenen in de samenleving die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen. Grisham is maatschappelijk zeer betrokken, zo zette hij zich in 2005 in voor de slachtoffers van Hurricane Katrina. 
John Grisham werd op 8 februari 1955 geboren in Jonesboro, Arkansas, als tweede kind in een gezin van vijf kinderen. Zijn vader werkte in de bouw en zijn moeder was huisvrouw. Na zijn studie rechten aan de University of Mississippi, werkte Grisham bijna tien jaar lang als jurist, waarbij hij zich specialiseerde in strafrechtelijke zaken en letselschadeclaims. In 1983 werd hij gekozen tot lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat Mississippi, een functie die hij tot 1990 bekleedde. 
Als thrillerschrijver debuteerde hij in 1988 met De jury, maar het was zijn tweede boek Advocaat van de duivel waarmee hij definitief zijn naam vestigde als de koning van de legal thriller. 
Lees verder op de website van A.W. Bruna.

De klokkenluider koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: De klokkenluider
Auteur: John Grisham
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 392 pagina's 
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, oktober 2016
ISBN: 978 94 00506 35 0
NUR: 332
Originele titel: The Whistler
Vertaald door:  Jolanda te Lindert


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.