maandag 9 januari 2017

Binnenkort verwacht bij Uitgeverij Atlas Contact: 'Het onhandige kind', geschreven door Alexandre Seurat

'Een magistrale aanklacht, een aangrijpend verhaal dat je diep raakt.'- L'Obs

Het onhandige kind

Een achtjarig meisje wordt vermist. Bij het horen van het amber alert weet haar vroegere lerares meteen dat ze dood is. Ze herinnert zich Diana nog goed, het meisje dat stelselmatig door haar ouders werd mishandeld. Steeds werden de verdenkingen gesust door de uiterst geloofwaardige ouders met logisch klinkende verhalen, en door de ingestudeerde verklaringen van het kind zelf.
Iedereen die het meisje kent doet verslag. Zelf heeft ze slechts een stem in het politierapport.

Het onhandige kind van Alexandre Seurat is een bijzonder romandebuut uit Frankrijk. Seurat las over een rechtszaak tegen ouders die hun middelste dochter mishandelden gedurende haar hele korte leven van acht jaar. Het bericht trok meteen zijn aandacht en raakte hem enorm. Hij heeft zich  intensief in deze zaak verdiept en er deze kernachtige roman over geschreven.

Seurat hanteert een sobere stijl, het verhaal is niet larmoyant, niet sentimenteel, en zeker niet kil of deprimerend geschreven, wat maakt dat je het met grote betrokkenheid kunt lezen.

De auteur: 

(foto: © Renaud Monfourny)

Alexandre Seurat (1979) is docent Frans aan de universiteit van Angers. Bij de rentrée littéraire van vorig jaar bracht zijn Franse uitgeverij dit boek als énige titel in hun aanbieding, zó overtuigd waren ze van deze roman. Dat is een geweldig statement. In Frankrijk werden van dit debuut 20.000 exemplaren verkocht, ongehoord voor een debuut van een onbekende auteur.
De pers schreef lyrische recensies.

‘Naast de emotionele heftigheid van de feiten zorgt vooral de vorm van deze roman ervoor dat de lezer wordt gegrepen.’ – L’Express

‘Deze hartverscheurende roman lees je ademloos.’ – Elle

Het onhandige kind reserveert u bij

Boekgegevens:
Titel: Het onhandige kind
Auteur: Alexandre Seurat
Genre: roman
Uitgave: gebonden, 144 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, februari 2017
ISBN: 978 90 25448 44 8
Ook als E-book verkrijgbaar 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.