maandag 23 januari 2017

Wordt verwacht in februari: 'De Cock en de moord op maat', geschreven door Peter Römer

Deel 80 in de Baantjer-serie, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

De Cock en de moord op maat

Boekgegevens:
Titel: De Cock en de moord op maat
Auteur: Peter Römer
Serie: De Cock – A.C. Baantjer
Genre: detective
Uitgave: paperback, 144 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, verwacht 14 februari 2017
ISBN: 978 90 26138 49 2
ISBN: 978 90 26138 50 8 (eBook)

De Baantjerboeken vormen de langst lopende origineel Nederlandse boekenserie ooit. Op zich is dat al een feestje waard. Uitgeverij De Fontein laat dit niet zonder aandacht aan de lezers voorbij gaan. Hou hun berichten in de gaten! Wordt vervolgd...

Alle delen uit de serie zijn nog steeds verkrijgbaar, niet overal op voorraad bij de boekhandel, maar alles is leverbaar.

In deel 80 speelt Het Concertgebouw in Amsterdam een belangrijke rol.

Terwijl er een waterig voorjaarszonnetje op het Museumplein in Amsterdam schijnt, wordt tijdens een blinde auditie in Het Concertgebouw celliste Julia de Ruyter vermoord. Zij is de dochter van een van de beroemdste dirigenten van de vorige eeuw. De Cock ontdekt al snel dat Julia een rustig leven leidde, dat in het teken van de muziek stond. 

Niet lang daarna wordt advocaat Richard Trenité vermoord aangetroffen. Zijn dood lijkt aanvankelijk niets te maken te hebben met die van de celliste. Maar als er een bladzijde uit een dagboek op de plaats delict wordt gevonden, weet De Cock dat er een link moet zijn. Bij Julia troffen ze ook een dagboekbladzijde aan... 

Twee moorden, twee dagboekfragmenten, wat is het verband? De Cock staat voor een raadsel, en zijn intuïtie zegt hem dat het niet bij deze moorden blijft...

A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn ‘De Cock’-reeks. 

Peter Römer

(auteursfoto: Jurriaan Hoefsmit)

Peter Römer (Amsterdam, 1952) is auteur en acteur. Nadat de ‘De Cock’-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Peter Römer begon zijn carrière als acteur voor toneel en televisie. Daarnaast werkte hij jarenlang als televisieproducent, scenarioschrijver en regisseur. In 2012 verscheen van zijn hand Chantage, de eerste moordroman met rechercheur Hanna Vermeer. Chantage werd genomineerd voor de Schaduwprijs /Gouden Strop. Zijn tweede moordroman was Bedrog en in 2015 verscheen Supernova.

De Cock en de moord op maat reserveert u bij uw boekhandel of
bol.com
Ako.nl

Bruna.nl
ECI.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.