vrijdag 6 januari 2017

In de brievenbus: 'Michelle Welt', geschreven door Gerrit Sangers



Michelle Welt

Ze was getrouwd, ze woonde in een naburig dorp. Hij wist het uit een eerdere droom. Esther, eerste liefde, zo vertrouwd in zijn dromen. Haar moeder zei dat ze hem in de kerk had gezien. Hij kwam nooit meer in een kerk. Toch zat hij achter een pilaar in het middenschip en keek naar Esthers moeder. Zwart hoedje op het sluike haar. Het sluike haar van haar dochter, mooiste meisje aller tijden. Nu sprak dat meisje met hem, ze zei dat hij haar zijn adres moest geven, dat zij hem zou bezoeken. De vrouwen bewogen nauwelijks in het zwakke kaarslicht. Ze waren droombeelden, hun woorden waren droomwoorden en hij wist het. Hij mocht niets doen, niets vragen. De vrouwen zouden verdwijnen, oplossen in een geur van wierook en hij zou achterblijven in zijn eenzame bed.

In Michelle Welt dompelt auteur Gerrit Sangers ons wederom onder in de droomverte van zijn schrijven. De auteur voert de lezer terug in de tijd alsof die jaren heeft stilgestaan. Dit heeft alles van doen met zijn nostalgische kijk op de liefde van onze jeugd. Een verstild portret van iets wat voorbij is maar tijdloos bleef.

De auteur: 
(foto: Aspekt)

Gerrit Sangers (De Meern) werd in 1954 geboren als jongste uit een gezin van vijf. Al jong begon hij met lezen en in de eerste klas toen hij een verhaal over waterhoentjes las, dacht hij, dat wil ik ook: schrijven.

Het duurde nog wel even voor die gedachte gestalte kreeg. In de eerste klas van de havo kreeg hij een 10 voor een opstel. Het beschreef een droom, aan het eind liep de wekker af.
Ook begon hij gedichten te schrijven. Na de havo ging hij werken, de stichting opleiding leraren had hem afgewezen. Hij wilde geschiedenis studeren. Het is er nooit van gekomen.
In de avonduren schreef hij. Vooral novelles. Van 1974-1976 militaire dienst. Achter de telefooncentrale in de Kromhoutkazerne te Utrecht, na zes weken opleiding in Ede.

Lees meer over het werk van deze auteur op mijn blog.

Eerder las ik van Gerrit Sangers:
De morgendans (2016) roman
Landing (2016) novelle

Michelle Welt koopt u bij
Uitgeverij Aspekt

bol.com

Boekgegevens:
Titel: Michelle Welt
Auteur: Gerrit Sangers
Uitgave: paperback, 210 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, juli 2015
ISBN: 978 94 61537 57 7
ISBN: 978 94 63381 06 2 (Grote Letter Boek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.