dinsdag 3 januari 2017

"Juliette": een spannende avonturenserie (10-12 jaar)

Reis mee met Juliette, een must voor jonge meiden!

Na het succes van 'Het lastige leven van Léa Olivier', komt uitgeverij Kennes met een nieuw oeuvre uit Quebec namelijk Juliette; een spannende avonturenserie die in 2014 een best-seller was in Quebec en in 2015 een prima start in Europa had.

Deze reeks neemt jongeren mee naar de vier uithoeken van de wereld. We reizen van New York naar Mexico via Barcelona, de Bermuda-eilanden, Amsterdam, Groot Brittannië... Aan het einde van elk boek is een klein reisgidsje toegevoegd, waar de trekpleisters, een aantal adressen en een samenvatting van belangrijke weetjes over de reisbestemming in staan.
In de serie "Juliette" ontdekken tieners niet alleen een innemende en grappige heldin, maar tevens een fascinerende stad. Ze leren hoogtepunten uit de geschiedenis, bezoeken de interessantste bezienswaardigheden, restaurants, winkels en nog veel meer. Deze serie is vooral bestemd voor jonge meisjes.

Juliette in New York – Deel 1

Juliette is 13 jaar oud en ze heeft een hekel aan haar voornaam. Ze woont samen met haar moeder, een excentrieke journaliste, in Quebec.
Als haar moeder haar vraagt om nu meteen haar koffer in te pakken omdat ze vandaag voor een weekje naar New York vertrekken, kan Juliette haar oren niet geloven!
Ze heeft maar net de tijd om haar twee bff, Gino en Gina, gedag te zeggen voordat ze naar de stad van haar dromen vliegt. Ze voelt zich direct aangetrokken tot "The Big Apple" met al haar bezienswaardigheden. Juliette maakt al snel nieuwe vrienden die haar van de ene naar de andere kant van de stad slepen, en samen beleven ze adembenemende avonturen!

Aan het einde van het boek vind je een mini-reisgidsje. Globetrotters in spe vinden hier in het kort de geschiedenis van de stad, de belangrijkste bezienswaardigheden, adressen en een woordenlijst.

De auteur:
(foto: Kennes Éditions)

Rose-Line Brasset is in Alma, Quebec geboren. Ze is journaliste en onderzoeker en heeft een Master in literatuurwetenschappen. Ze heeft talrijke artikelen in diverse kranten gepubliceerd en verschillende boeken uitgegeven via "Publications de Quebec".
Verder is ze moeder van twee meisjes en verdeelt ze haar tijd tussen haar gezin, boswandelingen met haar labrador, koken, yoga en schrijven. Al sinds haar tienerjaren vindt ze het heerlijk om te reizen...

Juliette in New York koopt u bij
Standaard Boekhandel Belgie (verzending is ook mogelijk naar adressen in Nederland)

Boekgegevens:
Titel: Juliette in New York
Auteur: Rose-Line Brasset
Genre: kinder- en jeugdboeken, 10-12 jaar
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Kennes Éditions, oktober 2016
ISBN: 978 28 75803 26 9
NUR: 283
Vertaald door: Iris de Haan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.