woensdag 4 januari 2017

'Het lastige leven van Léa Olivier' - striproman 01Het lastige leven van Léa Olivier – striproman 01

Het leven van Léa Olivier wordt overhoop gehaald als haar ouders plots aankondigen dat ze haar geboortedorp gaat verlaten om naar Montreal te verhuizen. Ze moet haar vrienden, haar beste vriendin Marilou en haar vriendje Thomas achterlaten en een nieuw leven opbouwen in de grote stad.
Het is flink wennen op haar nieuwe school: een groepje populaire meisjes vindt altijd een gelegenheid om haar eens flink te treiteren, Léa moet nieuwe vriendschappen sluiten en heeft erg veel moeite met het Engels. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook nog jongleren met het liefdesleven van haar broer Felix, de nieuwe beugel van Marilou, een enorme hoeveelheid huiswerk, en de liefdes in haar leven.

Gelukkig is er Internet… Via chat en mail kan Léa haar hart luchten. “Het lastige leven van Léa Olivier!” is een verhaal vol liefde, vriendschap, acceptatie en afwijzing, humor en girlpower!
Deze striproman is gebaseerd op de drie eerste delen van de serie “Het lastige leven van Léa Olivier"

De auteur:

Catherine Girard-Audet is vertaalster van een hondertal kinderboeken zoals "Spongebob SquarePants", "Lizzie McGuire" en "Dora the explorer". In 2008 publiceerde ze haar eerste boek, een encyclopedie voor meisjes, die werd uitgegeven door Éditions les Malins (opgericht door haar broer). Daarna schreef ze talrijke boeken voor een publiek van 7 tot 11 jaar.
Catherine Girard-Audet is zeer betrokken bij jongeren, ze verzorgt een blog voor VRAK TV en beantwoordt brieven in het tijdschrift "Cool". Duizenden meisjes in Quebec schrijven haar om van gedachten te wisselen en om antwoord en te krijgen op hun vragen.

De striproman 'Het lastige leven van Léa Olivier' koopt u bij
Standaard Boekhandel Belgie  (levert ook aan adressen in Nederland)

Boekgegevens:
Titel: Het lastige leven van Léa Olivier
striproman 01
Auteur: Catherine Girard Audet
Genre: jeugdroman 9-14 jaar, striproman
Uitgave: paperback, 152 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Kennes Éditions, oktober 2016
ISBN: 978 28 75803 03 0
Scenario: Alcante
Tekening: Ludo Borecki
Vertaling: Iris de Haan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.