vrijdag 6 januari 2017

Juliette in Barcelona - Deel 2 uit de spannende jeugdserie "Juliette"


Na het succes van 'Het lastige leven van Léa Olivier', komt uitgeverij Kennes met een nieuw oeuvre uit Quebec namelijk Juliette; een spannende avonturenserie die in 2014 een best-seller was in Quebec en in 2015 een prima start in Europa had.

Deze reeks neemt jongeren mee naar de vier uithoeken van de wereld. We reizen van New York naar Mexico via Barcelona, de Bermuda-eilanden, Amsterdam, Groot Brittannië... Aan het einde van elk boek is een klein reisgidsje toegevoegd, waar de trekpleisters, een aantal adressen en een samenvatting van belangrijke weetjes over de reisbestemming in staan.
In de serie "Juliette" ontdekken tieners niet alleen een innemende en grappige heldin, maar tevens een fascinerende stad. Ze leren hoogtepunten uit de geschiedenis, bezoeken de interessantste bezienswaardigheden, restaurants, winkels en nog veel meer. Deze serie is vooral bestemd voor jonge meisjes.

Juliette in Barcelona - Deel 2

Juliette en haar moeder vliegen naar Barcelona om daar de feestdagen door te brengen. Juliette hoopte op een witte kerst, maar troost zich al snel met de knappe Manuel die haar op zijn scooter de charmes van de stad laat zien. 
Haar verblijf in Barcelona verloopt niet bepaald zoals verwacht, want door een bende gangsters beleeft ze een angstig avontuur. Maar Juliette en haar moeder laten niet met zich sollen en de koelbloedigheid van Juliette wordt op een onvergetelijke manier beloond. 
Ze krijgt een verrassing waar ze zelfs niet van had durven dromen. 

Aan het einde van de roman vind je een mini-reisgidsje: "In de voetsporen van Juliette". Globetrotters in spe vinden hier in het kort de geschiedenis van de stad, de belangrijkste bezienswaardigheden, adressen en een woordenlijst.

Juliette in Havana – Deel 3 wordt verwacht in april 2017

De auteur:
(foto: Kennes Éditions)

Rose-Line Brasset is in Alma, Quebec geboren. Ze is journaliste en onderzoeker en heeft een Master in literatuurwetenschappen. Ze heeft talrijke artikelen in diverse kranten gepubliceerd en verschillende boeken uitgegeven via "Publications de Quebec".
Verder is ze moeder van twee meisjes en verdeelt ze haar tijd tussen haar gezin, boswandelingen met haar labrador, koken, yoga en schrijven. Al sinds haar tienerjaren vindt ze het heerlijk om te reizen...

Juliette in Barcelona koopt u bij 
Standaard Boekhandel Belgie (bezorgt ook in Nederland)

Boekgegevens:
Titel: Juliette in Barcelona
Auteur: Rose-Line Brasset
Genre: kinder- en jeugdboeken, 10-12 jaar
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Kennes Éditions, oktober 2016
ISBN: 978 28 75803 27 6
NUR: 283
Vertaald door:  Iris de Haan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.