donderdag 27 januari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Ontworteld... Rouwverwerking bij ongehuwden' geschreven door Anja de Jong

 


Ontworteld…
Rouwverwerking bij ongehuwden

Samenvatting

Anja de Jong start een zoektocht naar het antwoord op de vraag of rouw voor een ongehuwde heftiger is dan bij een ander. Als dit zo is, hoe komt dit dan? Kan de ongehuwde er zelf iets aan doen? Wat doet het met je als het ouderlijk huis wegvalt? Wat betekent familie in zo’n geval? Hoe belangrijk zijn vrienden? Ligt er een taak voor de kerkelijke gemeente? 
In ‘Ontworteld...’ wordt naar deze antwoorden gezocht en... gevonden!


Over de auteur

Anita de Jong (1959) is geboren en getogen in een warm, gezellig en groot gezin. Nadat haar broer Jan verongelukte, was er maar kort tijd voor het uiten van emoties. 
Haar ouders, broers en zussen hadden hun partner en hun kinderen. Voor hen ging het leven door, maar zij bleef alleen. Haar gevoel voor humor bood eerst wel steun, maar toch niet voldoende. In dit boek vertelt ze hoe ze worstelde met zichzelf, rouw, vriendschap en geloof.

“Eindelijk iets over de combinatie rouw en ongehuwd zijn! Open en eerlijk. Bijzonder relevant voor iedereen die er mee te maken heeft, hetzij zelf of in zijn omgeving.”         
– Ds. Niels de Jong (predikant te Rotterdam)

‘De auteur breekt een lans voor alleenstaande nabestaanden. Hoe zwaar hun rouwproces is als een dierbare overlijdt, wordt niet door iedereen erkend. In het boek staan veel nuttige tips, en ik kan me helemaal vinden in de informatie over het rouwproces.” – Daan Westerink (rouw- en verliesdeskundige)

Neem een kijkje op haar website.

Ontworteld… Rouwverwerking bij ongehuwden koopt u hier:

Boekgegevens:

Titel: Ontworteld… Rouwverwerking bij ongehuwden
Auteur: Anja de Jong
Genre: biografie, rouwverwerking
Uitgave: paperback, 84 pagina’s
Uitgever: Boekscout, april 2012
ISBN: 9789461769343


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.