vrijdag 7 januari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De huisvriend' geschreven door Frank Heine
De huisvriend

Samenvatting 

‘De huisvriend’ vertelt het verhaal van majoor Evert Burden, de man die op vrijdagmiddag op weg naar de bakker wordt aangereden door een op hol geslagen auto. Dit kost hem bijna zijn benen en tijdelijk zijn geheugen. Hij weet hierbij een jongetje te redden en dit leidt tot de kennismaking met de dankbare ouders. 
Van vriend promoveert hij tot huisvriend en het liefst zou hij de minnaar van de vrouw des huizes worden. Maar hiertegen verzetten zich vreemde krachten. Hij tobt over zichzelf en wordt bedwelmd door de twee dienstbodes die zich de tempelmaagden noemen. Daarnaast wordt hij belaagd door een hardnekkige droomfiguur, de Strik. 
Het is uit deze beklemming dat Evert Burden een onzekere weg naar bevrijding vindt. 

De auteur

Na een werkzaam leven in de cultuur begon Frank Heine (1945) zijn schrijfbezigheden als een serieuze zaak te beschouwen. Hij debuteerde met de roman “Meisterstück”, gevolgd door zijn drie door Uitgeverij Aspekt uitgebrachte proeven van literaire fictie: de romans “Hemelzangen” en “Een gat in de golven” en een bundel met verhalen en gedichten: “Echt Waar!” 
“De huisvriend” is Heines vierde roman.

De huisvriend koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens

Titel: De huisvriend
Auteur: Frank Heine
Genre: roman
Uitgave: paperback, 264 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, januari 2022
ISBN: 9789464249606


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.