woensdag 3 september 2014

Ik las: 'De Laatste Profeet' van Han Peeters. Een boek vol verrassingen!


De Laatste Profeet
Eerste deel van een serie

Emile van Straten, historisch wetenschapper, en zijn vriendin Jenny Pevelier zijn met hun zeiljacht op wereldreis. Onderweg krijgt Emile opdracht om onderzoek te doen naar een oude kaart. Vanaf het moment dat Emile leiding geeft aan het onderzoeksteam volgt de ene na de andere ontdekking. Hierdoor krijgt de oorsprong van onze beschaving een andere wending. Het is de aanzet tot ingrijpende gevolgen als blijkt dat we niet alleen zijn in het universum.

Wat ik er van vond:

Eerder heb ik niets gelezen van Han Peeters. Ik heb waarschijnlijk al veel moois gemist. De Laatste Profeet is zijn zevende boek, waarmee hij zijn favoriete genre gevonden heeft, zoals hij zelf aangeeft.
Emile van Straten en zijn vriendin Jenny beleven een fantastisch (in elke betekenis) avontuur in dit verhaal. Steeds krijgt de lezer een verwijzing naar een gebeurtenis in het verleden (uit de Bijbel en ook over verdwenen samenlevingen) die gekoppeld wordt aan een handeling in het verhaal. Heel knap gedaan.
Het boek deed me meteen denken aan de boeken van Dan Brown (allerlei symbolen) en Clive Cussler (gebeurtenissen uit het verleden).
In het verhaal zorgen de verschillende verhaallijnen, dat het boek een prachtig geheel wordt van een combinatie van fictie en non-fictie. Soms Science Fiction of Fantasy. Maar zeker ook een thriller.

Er is in dit verhaal duidelijk een gevecht gaande tussen Goed en Kwaad. Dat gevecht wordt uitgevochten door de God van het Kwaad en Emile van Straten die de voorzitter van het OgenOOtschap is en zijn aanhangers. OgenOOtschap is een wereldwijde organisatie, die alle valuta heeft doen verdwijnen en daarvoor O in de plaats heeft gebracht, om op deze manier de hebberigheid van de mens in te perken.
Markant is dat hier een cyber attack plaats vindt waardoor het betalingsverkeer wordt verstoord.

Al lezend heb je enorm veel vragen, maar gaandeweg het verhaal worden veel vragen beantwoord.
Ik heb wel veel opgezocht omdat ik niet helemaal precies wist wat bedoeld werd met hetgeen waar naar verwezen werd. Een beetje het verhaal van de klok en de klepel. Maar dat was geen belemmering, eerder een prikkeling. Het is alsof je een doos vol verrassingen open trekt, waar nog veel van ingepakt zit. Veel te ontdekken dus voor de lezer!

Ik heb het boek heel graag gelezen.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.
Foto: www.hanpeeters.nl

Lees hier een stuk over Han Peeters en zijn boek in Prinsenbeek Nieuws. Prinsenbeek is de plaats waar Han Peeters woont.

Han Peeters (1959) is een maatschappelijk bevlogen auteur met een kenmerkende snelle schrijfstijl. 'De Laatste Profeet' is zijn zevende boek en het eerste deel uit een reeks. Eerder verscheen van zijn hand 'De eieren van de keizer' met eveneens Emile van Straten in de hoofdrol. Het vervolg op 'De Laatste Profeet' verschijnt begin 2015. De delen zullen op zichzelf staand te lezen zijn, geeft de auteur aan. In antwoord op mijn vraag uit hoeveel delen deze serie zal gaan bestaan geeft hij aan dat hij nog niet weet waar het aantal op uit zal komen. Het zouden zomaar dertien delen kunnen worden.

Boekgegevens:
Auteur: Han Peeters
Genre: Fantasy, Science Fiction, Thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
met als laatste pagina's het eerste hoofdstuk van deel 2.
Uitgever: ClusterEffect, augustus 2014

ISBN: 978 94 62170 72 8

Ook als Ebook verkrijgbaar


Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via
bol.com

2 opmerkingen:

  1. Leuk om je recensie te lezen, ik had aan de hand van cover en titel iets anders verwacht.
    Zou het boek niet zo snel zijn gaan lezen. Denk nu dat het me wel ligt .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk ook dat het jou wel ligt, Connie. Ik vond het enorm leuk ook om weer even met de neus op de feiten gedrukt te worden over waar we mee bezig zijn in de wereld. Dat kwam niet nadrukkelijk aan de orde, maar het was wel aanwezig. Een fantastisch verhaal, zonder meer!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.