vrijdag 19 september 2014

NTL: 'Dogma' van Anne Eekhout. Genomineerd voor de Bronzen Uil. Bovendien op de longlist van de AKO-literatuurprijs!In Dogma neemt een groep studenten zich voor een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. De vijf – één vrouw en vier mannen – doen om beurten verslag van de gebeurtenissen tijdens het maken van de documentaire, maar ook van de uitwerking die dit project heeft op hun gedachten en geweten. Hoe dichter de climax nadert, des te prangender de vraag wordt of ze hun plan ook echt gaan uitvoeren. Want gaandeweg veranderen de verhoudingen in de groep op dramatische wijze…

Bekijk hier de boektrailer.

Over de auteur:


Anne Eekhout werd in 1981 geboren in Hilversum. Na middelbare school, een stukje MBO-opleiding, heel erg veel verschillende callcenterbanen (bij inmiddels allang opgeheven marktonderzoeks-bureaus, betaaltelevisie-bedrijven en telecomaanbieders) en nog een keer een MBO-opleiding, ging ze Rechtsgeleerdheid studeren in Amsterdam, waar het idee voor Dogma werd geboren. Lees verder op haar website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.