zaterdag 27 september 2014

Recensie:'Allemanskind' van Greetje van den Berg


Allemanskind

Samenvatting:

De wereld van Grace Visserman staat op z'n kop als ze ontdekt dat haar doodgewaande vader nog in leven is. Vele jaren lang hebben haar moeder en stiefvader haar het tegendeel wijsgemaakt. Vol onbegrip en wrok vertrekt Grace halsoverkop naar Italië, het land van Davide, haar echte vader. Daar wordt ze hartelijk door hem en zijn familie ontvangen en krijgt ze gastvrij onderdak in zijn huis. Alles lijkt zich ten goede te keren, maar al snel ontdekt Grace dat Davide ernstig ziek is.
In de weken die volgen, proberen ze zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Davide vertelt over zijn verleden, over zijn liefde voor haar moeder Hylkje, en hoe het zo verkeerd kon aflopen.
Na zijn dood weigert Grace terug naar Nederland te gaan, mede doordat ze inmiddels heeft kennisgemaakt met de aantrekkelijke Christophe. Op een dag ontdekt ze dat de praatjes die over hem de ronde doen, waar blijken te zijn en ze vertrekt gedesillusioneerd naar huis.
Tijdens de afwezigheid van Grace heeft Hylkje geprobeerd haar leven weer op te pakken, maar door alle gebeurtenissen blijken er veel onverwerkte emoties boven te komen.
En het herstellen van de band met haar oudste dochter is ook al niet eenvoudig.

Mijn mening:

Ga mee op reis...

De zorgvuldige manier waarop de auteur zich heeft verwoord, laat duidelijk de invloed zien van de studie psychologie. Heel diepgaand en zuiver tot op de graat de karakters en onhebbelijkheden beschrijvend maakt deze karakters tot personen van vlees en bloed.
Lees mijn recensie verder op Hebban Romance.

Over de auteur:

In 1985 verscheen de eerste roman van Greetje van den Berg (1959, Zwolle) bij uitgeverij West-Friesland. Hoewel ze nooit had gedroomd van een carrière als schrijfster, kan ze zich een leven zonder schrijven niet meer voorstellen.
Inmiddels zijn er drieënveertig titels van haar hand verschenen en heeft zij zich een geheel eigen plaats onder een grote, trouwe lezerskring verworven. De onderwerpen zijn heel divers, zoals bijvoorbeeld zinloos geweld, alcoholisme of onterechte verdenking van kindermisbruik. Je zou kunnen zeggen dat ze haar onderwerpen kiest vanuit een zekere nieuwsgierigheid.
Uiteraard moet er voor elk boek uitgebreid onderzoek worden gedaan en dat vindt ze een belangrijk, maar ook heel prettig onderdeel van haar werk.
Als ze niet met een boek bezig is, schrijft ze korte verhalen, teksten en columns. Ook draagt ze haar kennis via workshops graag over aan anderen en deelt ze haar ervaringen op schrijversgebied tijdens lezingen die ze door het hele land geeft. Ze woont in Emmeloord.

Een mooi interview met deze auteur op de site van de uitgever lees je hier. Klik op het tabje: 'interview'.
Kijk ook even op haar website.

Auteur: Greetje van den Berg
Genre: roman
Uitgave: paperback, 228 pagina's
Uitgever: Ellessy, 30 november 2013
ISBN: 978 90 86602 36 0Koop dit boek via uw boekhandel of via
Bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.